Fostul primar George Scripcaru a deschis sacul promisiunilor în speranța că după 4 mandate în care a condus destinele orașului, mai prinde unul. Printre promisiunile de acum sunt câteva care au fost scoase pe masă în 2008, dar nu au fost niciodată realizate.
Pasajul spre cimitirul de la Micșunica, promisiune a lui Scripcaru din 2008, niciodată dusă la îndeplinire
În 2010, Scripcaru le promitea rudelor celor înmormântați în cele 2 cimitire de „peste linii” că va face un pasaj, astfel încât aparținătorii să se poată deplasa în siguranță spre mormintele celor dragi. Au fost multe accidente nefericite în zonă, când oameni care încercau să se ducă la cele 2 cimitire au fost surprinși și accidentați mortal de trenurile care circulă în zonă. Cităm din ziarul „Adevărul” din data de 29.11.2010:
„Braşovenii care au rudele înmormântate aici au depus zeci de plângeri la Primărie, mai ales după ce mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare. Mai mult, acelaşi traseu este urmat şi de liceenii care învaţă la „Grupul Şcolar Industrial Energetic” din cartierul Uzina II. Primarul (n.r. George Scripcaru) a promis că, în primăvară (nr. 2011), vor începe lucrările la pasajul de la trecerea la nivel peste calea ferată.
„S-a realizat un studiu de fezabilitate şi urmează să aprobăm indicatorii tehnico-economici în luna aprilie. Realizarea pasajului va fi suportată din bugetul pe anul 2011. Oricum, cert este că cine a făcut cimitir acolo, a avut o idee proastă”, a spus George Scripcaru, primarul Braşovului.
Realizarea pasajului de trecere la nivel cu calea ferată de la Micşunica este o promisiune mai veche de pe agenda primarului Braşovului, încă din campania electorală din 2008” scria Adevărul în 2010.
Zilele acestea, după 16 ani și 3 mandate de primar „efectuate” de la prima promisiune, Scripcaru vine cu aceeași ciorbă, reîncălzită. Într-o postare pe pagina personală de socializare, fostul primar a „descoperit” problema și a „identificat soluția”: un pasaj. Exact ca în urmă cu 16 ani. De data asta, Scripcaru spune că s-a consultat cu specialiști de la CFR și face ori un pasaj subteran, ori o trecere cu dale elastice.
Stadion de 5 stele la Brașov, promis în 2008, re-încălzit în 2024
În 2008, primarul Scripcaru promitea un stadion de 5 stele la Brașov, într-un proiect în 3 etape, dintre care prima era demolarea fostului Stadion Municipal. Dar „proiectul Scripcaru” s-a oprit exact după demolarea stadionului. Cităm din presa anului 2008, când „proiectul” a fost făcut public de primarul de atunci, George Scripcaru
„Primăria și clubul FC Brașov intenționează să investească 30 de milioane de euro în construcția unui nou stadion, pe amplasamentul Stadionului Municipal. Noul stadion va fi unul de cinci stele, potrivit clasificării UEFA, și va avea o capacitate de 25.000 de locuri, tribunele vor fi acoperite și gazonul va fi încălzit. Stadionul va fi construit în trei etape. Prima etapă, care a demarat ieri, constă în demolarea actualului stadion și pregătirea turnării fundației noului stadion, aceasta urmând să dureze două – trei luni. În următorul an urmează să fie construite tribunele și vestiarele jucătorilor, în timp ce restul stadionului – sală de conferințe, restaurante, etc – să fie construit într-un an și jumătate”, scria în bzb.ro în 5 martie 2008, preluând declarațiile lui Scripcaru.
„Stadionul va fi cu tribună acoperită, cu nocturnă, cu gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului, care durează destul de mult la Brașov. Va fi un stadion exclusiv destinat fotbalului, în plus fiind prevăzute spații comerciale și de alimentație publică, săli de conferință, spații expoziționale, birouri, parcări sub și supraterane, cu aproximativ 3.000 de locuri”, a mai spus Scripcaru în 5 martie 2008
Promisiuni care nu au ajuns realitate niciodată. Dar, după 16 ani și 3 mandate la conducerea primăriei Brașov, Scripcaru dă în fiert ciorba veche: promite 2 stadioane, nu unul, plus o echipă de fotbal de top!
„Nu renunţăm la «Tineretului». Vom moderniza această arenă şi o vom aduce la standarde UEFA. În plus, se va construi un stadion nou lângă Sala Polivalentă. Mai mult, la «ICIM», terenul este al Municipiului Braşov. Vom încerca să ajungem la o înţelegere cu lichidatorul de acolo şi să preluăm această bază pe care să o modernizăm. Apoi, trebuie să avem o echipă cu braşoveni pentru braşoveni. Totul trebuie făcut transparent şi profesionist. Avem în Braşov oameni de calitate care pot conduce echipa care va pleca de la zero, din Liga 4. Noi o vom duce până în Liga 2, moment în care trebuie să intervină partea privată. Dar şi aici avem soluţii. Avem un grup care se ocupă de acest aspect, care va analiza şi va decide care va fi legătura cu FC Braşov”, a declarat George Scripcaru pe 15 aprilie 2024
2 comentarii
Sa ne giugiulească barzoiul,acest penal incapabil.
Unde-i stadionul acela de 30.000 de locuri domnule Scripcaru? Arăta bine macheta acum 10 ani… De ce nu ați făcut poze cu întâlnirea de duminică de la biserica Triaj unde au fost prezenți toți preoții din Brașov? Atât de jos ați ajuns să promiteți una-alta preoților doar-doar să mai spele pe creier ceva enoriași? Haideți cu pozele pe net! Vai de noi…