Invitat la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, general managerul grupului de firme CarmOlimp cu sediul în județul Brașov a dezvăluit că o parte a afacerii pe care o conduce aduce o inovație absolută pe piața românească: furnizează mâncare gătită la 60 de km de Brașov către restaurante importante din țară, inclusiv pentru lanțuri consacrate pe piața românească de peste 20 de ani:
„Facem mai nou parte de mâncare gătită, la fabrica noastră de la Ucea. E cel mai mare proiect pe care l-am derulat în ultimii ani. Am reușit să centralizăm și să industrializăm procese clasice și tradiționale de gătit – egal că e ciorbă sau varză călită – pe care, prin modul în care le procesăm, putem să le dăm peste 21 de zile termen de valabilitate fără să existe niciun fel de schimbare din punct de vedere calitativ, organoleptic. Este strict pe metoda clasică de pasteurizare, doar că pasteurizăm într-un anumit fel și într-un anumit timp, ceea ce ne permite să livrăm practic oriunde putem ajunge cu un tir frigorific, la orice distanță, orice tip de mâncare că este românească, chinezească, nu contează, putem face asta”, a dezvăluit Șoneriu la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
Omul de afaceri spune că mâncarea gătită la Ucea ajunge în pungi, la un preț extrem de redus, la restaurante – în special la cele de pe litoral:
„Avem foarte mulți clienți în România, în special pe litoral, care folosesc aceste produse. Le trimitem (n.r.spre exemplu) varză călită de la Brașov în pungi, se reîncălzește în acele pungi, niște pungi speciale cu șapte straturi, care rezistă 4 ore la 100 de grade. Evident nu ajunge niciun produs la 100 de grade, încălzești la 60 și ceva de grade ca să îl servești mai departe către clientul final. Poate să ajungă o mâncare foarte bună, la un cost foarte corect, la consumatorul final. De la noi din fabrică, de exemplu, ciorba de văcuță pleacă la 9,90 lei kilogram. Deci undeva la 3,30 lei plus TVA, care nu mai înseamnă încă 30 de bani, 3,60 lei-4 lei ciorba”, a mai spus Valentin Șoneriu la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
Sistemul este absolut nou și pentru cei de la ANPC, obișnuiți să controleze cratița în care se gătește sau frigiderele cu materie primă. Orice restaurant care folosește mâncarea gătită la Ucea nu mai are nevoie de așa ceva:
„Chiar săptămâna trecută, un client de-al nostru a avut un control de la ANPC. A fost prima oară când pungile noastre (n.r cu mâncare gătită) se întâlneau cu un inspector de la ANPC. I-a spus clientului să ne felicite că este o idee incredibilă și inedită, dar foarte bună”, a spus omul de afaceri la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”
„Vom fi cel mai important furnizor de mâncare gătită din România în următorii 10 ani.
Cred că mult mai repede de 10 ani, dar hai să zicem 10 ani”, a mai spus general managerul grupului de firme CarmOlimp, Valentin Șoneriu, la Interviurile Biz Brașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, emisiunea integrală mai jos.