Social, Stiri Brasov

Care sunt cele „zece porunci” pentru a repune în funcțiune sistemul centralizat de termoficare al Brașovului

consiliul local2016_andreipaulfoto_primaria brasov 109
Foto: Andrei Paul

Consilierii locali au avut în această dimineață dezbateri aprinse în ceea ce privește înființarea Comisiei speciale ce se va ocupa de salvarea soartei sistemului centralizat de termoficare brașovean. Primele neînțelegerile au fost în ceea ce privește numirea membrilor comisiei, 7 la număr. Astfel, discuțiile s-au încins când s-au făcut propunerile privind nominalizarea propunerii din partea grupului PER+FDGR. Cristian Macedonschi s-a autopropus, dar Marius Comșa a spus că cele două partide nu formează un grup, iar alianța celor două formațiuni a fost stabilită de Ionel Goidescu, care nu mai este membru al partidului. Pentru Macedonschi s-a votat de două ori, a doua oară fiind balotaj. Macedonschi nu au obținut nici un vot, nici măcar al colegului de partid Arnold Ungar. Într-un final, Cristian Macedonschi s-a retras.

Până la urmă, potrivit deciziei aleșilor locali, comisia specială va fi compusă din liberalii Ciprian Bucur și Carmen Ferghete Țop, reprezentantul UDMR Laszlo Barabas, social-democrații Lucian Pătrașcu și Răzvan Popa, ecologistul Marius Comșa și Mihai Costel (PMP).

După stabilirea componenței, aleșii locali au stabilit și obiectivele acesteia, inițial fiind propuse 12 obiective, iar după dezbateri stabilindu-se un „Decalog”, cu 10 obiective.

În viitoare ședinței se decide și soarta apei calde

De asemenea, funcționarea comisiei pe o perioadă de trei luni, nu a fost pe placul tuturor consilierilor, unii fiind de părere că se trage prea mult de timp. Viceprimarul Mihai Costel a ținut însă să sublinieze că acest termen a fost stabilit tocmai pentru a fi realizate toate obiectivele. „Termenul de trei luni este termenul maxim în care această comisie va trebui să atingă toate cele 10 obiective stabilite de Consiliul Local. Reluarea furnizării de agent termic, adică primul obiectiv, trebuie atins mult mai repede, de aceea, în prima şedinţă de Consiliu Local comisia va trebui să prezinte variantele de lucru pentru reluarea alimentării cu apă caldă a cetăţenilor din Municipiul Braşov”, a declarat viceprimarul Costel MIHAI.

Foto: Andrei Paul
Foto: Andrei Paul

Obiectivele finale al Comisiei Tetkron:

  1. Identifică modalitatea optimă, legală şi fundamentată de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Braşov.
  2. Verifică stadiul derulării de către SC Tetkron SRL a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat atribuit prin concesiune sub forma gestiunii delegate.
  3. Analizează consecinţele de ordin tehnic, economic şi juridic ale pierderii licenţei de operare în domeniul serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Braşov şi situaţia reală, actuală a consumatorilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în Municipiul Braşov.
  4. Emite un punct de vedere asupra situaţiei contractelor de concesiune şi de delegare de gestiune ca urmare a încetării lor de drept prin pierderea licenţei de operare şi consecinţele survenite în condiţiile legislaţiei privind regimul concesiunilor.
  5. Analizează stadiul preluării bunurilor ce au făcut obiectul contractului de concesiune încheiat între Municipiul Braşov şi SC Tetkron SRL, conform Dispoziţiei de primar nr. 1831 din 27.04.2016.
  6. Solicită un audit economico-financiar privind modul de asigurare la nivelul SD Tetkron SRL a serviciului public de alimentare cu energie termică precum şi asupra realităţii şi cauzelor pierderilor înregistrate.
  7. Analizează modalitatea de desfăşurare a managementului în cadrul SC Tetkron SRL
  8. Analizează modalitatea în care se pot stinge datoriile înregistrate la SC Tetkron SRL cu ocazia desfăşurării activităţii ce a făcut obiectul contractului de delegare a succesiunii.
  9. Apreciază asupra necesităţii întocmirii unui studiu de oportunitate privind organizarea unei eventuale proceduri de selectare a unui nou operator în domeniul energiei termice în Municipiul Braşov
  10. Analizează impactul prevederilor Protocolului de cooperare pentru susţinerea implementării şi finalizării proiectului de construcţie al unităţii de producere a energiei termice în cogenerare aprobat prin H CL nr. 485/asupra procesului de reorganizare a serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Braşov

Esti Companie? Aplica gratuit!

Puteţi adăuga job-urile disponibile în compania dumneavostră pentru a fi vizibile pe site-ul BizBraşov, dacă solicitaţi un cont. Doar aşa veţi putea intra în contact direct cu candidaţii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*