Kaufland România trimite o mașină electrică să concureze într-un campionat național de raliu, pentru prima dată în istorie, din dorința de a susține mobilitatea cu zero emisii și de a promova grija față de mediul înconjurător. Mașina electrică susținută de Kaufland România va concura la Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Calendarul competițional demarează cu prima etapă ce se va desfășura pe 21 și 22 aprilie la Râșnov și se încheie pe 14 octombrie 2018.
Modelul VW Golf GTI va fi condus de către pilotul Sorin Ghișoi – campion național multiplu de raliu. Pentru a se încadra în normele tehnice impuse de competiția patronată de către FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare. Omologarea acestuia va fi obținută până la finalul lunii mai, pentru a putea concura în etapa ce se va disputa în zilele de 9-10 iunie 2018, la Poiana Brașov.
Înainte de această etapă, mașina electrică va fi ,,deschizător de drum” la etapa de raliu ce va avea loc pe 21-22 aprilie la Râșnov. Cu acest prilej, Kaufland România lansează un concurs ce oferă șansa de a ocupa locul din dreapta pilotului Sorin Ghișoi la etapa din 21-22 aprilie, în care mașina electrică va participa ca ,,deschizător de drum”.
Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook Kaufland România începând de sâmbătă, 14.04.2018, ora 10:00 și până duminică, 15.04.2018, ora 23:59 și este deschis tuturor celor care iubesc viteza, spectacolul și adrenalina și vor să încerce o experiență unică. Concursul va desemna patru câștigători prin tragere la sorți, ce vor fi anunțați în data de 16 aprilie 2018, și care vor ocupa, pe rând, un loc în mașina pilotată de campionul multiplu de raliu în timpul demonstrației de ,,deschizător de drum” de la Râșnov.
Timp de 8 ore, câștigătorii se vor bucura de spectacol și vor avea ocazia de a parcurge traseul foarte dificil de aproximativ 5 km, unde piloții profesioniști ating în mod normal viteze de până la 230 km/h.
De asemenea, urmărind canalul de YouTube Kaufland România, puteți viziona în exclusivitate imagini video din timpul sesiunii de antrenamente, curselor și de making-of al procesului de transformare al mașinii electrice într-una de curse, decolantare și colantare mașină, pregătirea tehnică, verificarea tehnică, precum și procesul de îmbunătățire a performanțelor mașinii.
De-a lungul competiției, Kaufland România va organiza diferite evenimente pentru publicul larg care va dori să încurajeze echipa Kaufland e-Rally Team.
,,Ne-am propus să inovăm și să susținem proiecte inovatoare în toate acțiunile noastre. Suntem alături de Kaufland e-Rally Team din dorința de a promova utilizarea mașinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastră inițiativă în acest sens. Am lansat în anul 2016 prima rețea publică de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din România, pe care am pus-o la dispoziția tuturor în mod gratuit. În 2018, am ajuns la peste 20 de stații amplasate în parcările noastre, oferind astfel o autonomie și mai mare în deplasare. Credem că prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai mulți oameni să fie eco. Responsabilitatea față de mediu a fost și va fi întotdeauna pe agenda noastră, ca parte integrantă a modului de a face business”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.
Fanii echipei pot afla mai multe informații și pot urmări rezultatele Kaufland e-Rally Team în Campionat pe www.kaufland.ro/e-rallyteam.
Despre mașina electrică a echipei Kaufland e-Rally Team
Mașina VW GOLF GTI CUP va trece printr-o serie de modificări și va fi omologată de Federația internațională de automobilism (FIA). Printre modificările ce vor fi efectuate se numără:
- schimbarea motorului termic cu unul electric performant;
- înlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electrică a motorului;
- upgrade al suspensiei și al sistemului de frânare;
- dotarea mașinii cu jante și anvelope specifice regimului de curse;
- upgrade al sistemului de siguranță;
- dotarea cu sistem de comunicații performant și cu sistem de camere video în interior și exterior.
Mașina nu poluează deloc chimic și aproape deloc fonic, este eficientă din punct de vedere tehnic, ușor de manevrat, având o reacție de răspuns extrem de rapidă la comenzi, un demaraj demn de filmele de acțiune. Componenta ecologică nu este nici ea de neglijat, ca sursă de alimentare putându-se folosi curent electric obținut din resurse alternative de energie, precum cea eoliană, solară sau hidroenergie.