Şapte companii braşovene se află între primele 20 de firme ale Regiunii Centru, reiese dintr-o analiză realizată de risco.ro. Mureșul are cinci companii în acest top, urmat fiind de Sibiu, cu patru firme, Alba – 3 companii șI Harghita, cu o companie în top.
Cel mai bine clasată firmă braşoveană este Selgros Cash&Carry, care ocupă poziția a treia în acest top realizat după cifra de afaceri din anul 2014. Anul 2014 a fost dificil pentru retailerul deținut de holdingul elvețian TransGourmet, întrucât aceasta a prezentat scăderi atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului. Astfel, cifra de afaceri a scăzut de la 3,09 miliarde lei la 2,8 miliarde lei în 2014, iar profitul net al companiei a fost de 15,2 milioane lei, cu 38,7 milioane lei mai puțin față de 2013. Numărul mediu de angajati în 2014 a fost de 3.882.
Pe locul patru în top se află Autoliv România, care în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei, în creștere cu 320,4 milioane lei față de 2013. Deși numărul angajaților a crescut de la 5.333 la 6.893 persoane, acest lucru nu a avut un efect pozitiv asupra profitabilității producătorului de sisteme de siguranță auto, membru al grupului suedezo-american Autoliv, care în 2014 a fost de 52,1 milioane lei, în scădere cu 21,5 % comparativ cu 2013.
Locul 7 al acestui top îi revine companiei Schaeffler România, ca și în 2013. Cifra de afaceri a producătorului de componente pentru industria auto și cea eoliană a fost de 1,7 miliarde lei, în creștere cu 5,9 % față de 2013, iar profitul companiei a fost de 23,7 milioane lei, față de pierderea de 6,4 milioane din 2013. Numărul angajaților a crescut de la 3.611 la 3.868 persoane în 2014.
Locul 12 al clasamentului este ocupat de Europharm Holding. În 2014, această firmă a realizat o cifră de afaceri de 870,9 milioane lei și un profit net de doar 1.244 de lei.
Electrica Distribuție Transilvania Sud ocupă locul 14 în acest top regional. Compania a avut afaceri de 690,9 milioane de lei șI un profit de 100.1 milioane de lei.
Preh România se află pe locul 17, raportând afaceri de 548,2 milioane de lei șI un profit de 25,9 milioane de lei, în timp ce pe locul 19 se află compania Kronospan România, care a avut anul trecut afaceri de 500,643 milioane de lei și pierderi de 50,894 milioane de lei. De altfel, Kronospan este singura companie din Top 20 care a raportat pierderi.
Primele două locuri în acest top sunt ocupate de E.On Energie (cu afaceri de 4,7 miliarde de lei) șI Romgaz (afaceri de 4,4 miliarde de lei).
Şapte firme braşovene – între primele 20 din Regiunea Centru
1
Previous ArticleBrandul „Ciucaș” s-ar putea înrudi cu „Budweiser”
Next Article Roman SA nu va mai face autobuze
Alte stiri similare
Polițiștii barșoveni au organizat o acțiune de tip „razie” în municipiul Făgăraș și în Cincu. „Acțiunea s-a desfășurat în două…
Biroul Electoral Central a tras, sâmbătă, la sorți ordinea pe buletinul de vot a celor 11 candidați la alegerile prezidențiale din luna…
În cadrul unui control „fulger”, polițiștii brașoveni au constatat 34 de abateri contravenționale, pentru care au aplicat sancțiuni. „Cele mai…
Unii oameni își întorc hainele pe dos înainte de a le spăla. Află că acest obicei nu este deloc întâmplător.…
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare cod galben care vizează, total sau parțial,…
„Acest set de refacere a himenului a fost special conceput pentru a răspunde nevoilor contemporane ale femeilor, oferind o alternativă…
Municipiul Brașov se alătură, pentru al șaptesprezecelea an, miilor de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour (Ora Pământului)…
Călătoria cu un tren care leagă Capitala de orașul Craiova poate dura astăzi chiar și mai mult de 7 ore.…
Scandal între Consiliul Concurenţei şi companiile din industria alimentară. Şi asta după ce producătorii au anunţat că ouăle s-ar putea…
Soție devotată și mamă a doi copii, Elena Țintea este subofițer în cadrul ISU Brasov. Dedicată sportului, ea a demonstrat…
Salarii mai mici în construcții, IT, agricultură sau industria alimentară. Ordonanţa „Trenuleţ” a tăiat din veniturile celor care lucrează în…
Președinta Partidului Social Democrat Unit (PSDU), Oana Crețu, și-a depus dosarul de candidatură pentru alegerile prezidențiale, însă a fost respinsă,…
Omul de afaceri Bogdan Peşchir a fost audiat vineri timp de patru ore și jumătate la Parchetul General, iar procurorii…
Olimpia-Muzeul Sportului și Turismului Montan din Brașov sărbătorește un an de activitate sâmbătă. „Vă invităm sâmbătă, 22 martie 2025, să…
Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a demarat organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al…
ANAF va calcula din oficiu „Taxa pe lux”, având dreptul să procedeze la stabilirea din oficiu a creanțelor fiscale prin…
Polițiștii din Hoghiz au fost sesizați, printr-un apel de urgență, cu privire la faptul că un bărbat, de 46 de…
Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au desfășurat o acțiune care a vizat menținerea gradului de siguranță rutieră și…
Cifrele privind vânzările de automobile din Europa, pentru luna februarie, arată că Dacia Sandero rămâne liderul absolut al pieței auto…
Polițiștii au reținut doi bărbați, pe care îi cercetează în prezent pentru comitrea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, după…
Un comentariu
Ar fii interesant sa raportati aceasta situatie catre ANAF, cum este posibil ca 2 firme – Europharm si Kronospan, cu sute de angajati si cifre de afaceri de zeci de miliarde de ron, care activeaza in domenii din cele mai profitabile, sa raporteze profit de 1244 Ron sau pierdere? Unde este vigilenta si dreptatea? Cine plateste ANAF-ul ca sa doarma?