
De atunci, tarifele au rămas la același nivel, iar cel mai mare este de 3 lei/oră și se aplică în zona centrală sau în Poiana Brașov. Tariful este însă foarte mic în comparație cu taxele care se plătesc în alte mari orașe și este demn de periferia unor localități mult mai mici, astfel că Primăria vrea să ajusteze sistemul de tarifare din parcările publice la condițiile din prezent. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Brașov, cel mai mare tarif, respectiv cel pentru Zona 0, ar urma să ajungă la 10 lei pe oră. Ar urma să fie modificate implicit și taxele de parcare pentru o zi întreagă (care în prezent este de 24 de lei), abonamentele și tarifele pentru celelalte zone. În acest sens, ar urma să fie modificat vechiul Regulament.
Potrivit reprezentanților Primăriei, măsura va fi luată pentru a descuraja mersul cu mașina în zona centrală și implicit aglomerarea acesteia, ceea ce înseamnă creșterea gradului de poluare. De altfel, în ultimele zile, Primăria și Poliția Locală au eliberat mai multe locuri de parcare publice din zona străzii Castelului și nu numai care erau blocate abuziv cu fel de fel de obiecte, în special de locatarii care au diverse „afaceri”.
4 comentarii
Hai sa mai scoatem niste bani din buzunar sub scuza traficului! Colibane, tu esti?
1 – Orarul parcarilor cu plata ar trebuie sa fie în funcție de programul funcționarului public ( L-V: 8:00-17:00 )
2 – Parcările cu plata ar trebui sa fie pe lângă / in jurul instituțiilor statului
Da… primăria ia acei bani?
Parca este o firmă care ia banii și dă procent către primărie.
Bun contract pentru brașoveni. Tot primăria acum vrea mâine mulți bani. Tot primăria amenajează, asfaltează, curață, marchează, pune panouri de informare prin oraș, tot oe banii brasovenilor…
Bravo celor care decid ce fac brașovenii cu banii.
Dacă nu vă convine plecati.
Păcat ca primăria nu are capacitatea de a face terminale intermodale:
1.1 in triaj mutată halta Mai in spre Hărman, la nivelul capatului de linie autobuze
1.2 pasaj suprateran / subteran de la halta la statie
1.3 deasupra stației de capăt al autobuzelor construită parcare supraterana
1.4 pista de biciclete de la Prejmer – lunca calciului – Izvor – Harman – separată de dn – da este nevoie de exproprieri
Cu parcare de biciclete lângă acest terminal
pista sa continue spre centrul orașului
2.1 deasupra capetelor de autobuze din steagu parcări supraetajate
Și spatii de birouri de închiriat ( ce sa vezi cu aprobarea dnu lui pri Scri a fost scos din proprietatea orașului clădirea de pe capătul liniei de tramvai)
3.1 o legătură subterană între gara Bartolomeu – capătul de autobuze – noul cartier avantgarden
3.2 pista de biciclete Codlea ghimbav zona industriala și Aeroport – stupini
Și tot asa roată orașului
ultima – ocolitoare la intersecția cu plugarilor, ridicata peste giratoriul existent cum este pe calea Feldioarei pentru a putea trece din stupini în oraș și înapoi la picior. Nu ca acum trebuie să te sui în mașină ca să treci centura
giratoriul pe ocolitoare cu strada desființat – pentru că dacă cuiva ii ia același timp sa ocolească Brașovul comparat cu a îl tranzita prin mijloc, ce rost mai are să meargă pe ocolitoare? și mai ales că e ideea de a face acest giratoriu de un hectar ca sa mai ințepe și desprinderea care sa meargă spre autostrada. Adică nu sunt în stare ceara și sa proiecteze un drum expres cu acces denivelat…
Sa ne buzunarim concetatenii zic!
Daca nu avem capacitatea sa aducem investitori ca sa facem banuti cei cu masini sunt de vina. Primarule, ai venit cu parcarile de acasa? Este domeniul public, cum sunt trotuarele, pietele, drumul vechi spre poiana, treptele lui Gabony…s.a.m.d.
Sa taxam, hai ca iti dau idei