Un tânăr în vârstă de 30 de ani, născut la Brașov, a reușit să-i impresioneze pe toți cei 4 jurați de la „Chefi la cuțite”. I-au fost oferite toate cele 4 cuțite de aur, a trebuit să aleagă unul, opțiunea lui fiind chef Orlando Zaharia.
Claudiu Gherguț este de meserie sous chef în Elveția, la un restaurat de o stea Michelin. El a gătit pentru jurați o rețetă de file de barbun cu fenicul glasat cu gel de mandarine și sos din vin roșu și oase de pește. Deși a avut mari emoții și a recunoscut că nu se simte chiar confortabil în fața camerelor de filmat, preparatul său i-a cucerit pe jurați.
„Acesta este primul meu concurs legat de bucătărie. Nu m-am înscris eu, ci foștii mei colegi din România. Eu nu sunt foarte ok cu camerele, am și probleme cu limba din cauză că am plecat acum foarte mult timp de acasă. Am plecat acum vreo 20 de ani din țară. Am zis să o încerc și pe asta, e o experiență diferită și un altfel de adrenalină de care poate am nevoie”, a spus Claudiu Gherghuț, potrivit bzb.ro.
Când a intrat în platou, în fața juraților, tânărul în vârstă de 30 de ani le-a spus acestora că este bucătar în Elveția la un restaurant cu o stea Michelin.
„Sunt sous chef în Elveția, la un restaurant cu o stea Michelin. Să lucrez la vârsta asta la un restaurant cu stea Michelin a fost greu pentru mine, nu eram obișnuit cu tot luxul ăsta, dar până la urmă m-am obișnuit și am evoluat foarte mult. Am plecat din țară la 11 ani de nevoie, din cauză că mama era deja în Italia, am crescut acolo pe perioada adolescenței. Acolo am început să descopăr bucătăria, prima dată era o pasiune. Apoi am ajuns în Franța. Am decis să plec din Italia cu un concurs, trebuia să știm franceza și să facem o rețetă pe foaie. Nu știam nici una și nici alta, dar până la urmă am reușit să învăț în ultimele luni și am reușit să învăț și să plec la un hotel de lux, doi ani am făcut ucenicie, de acolo am lucrat în mai multe bucătării și în 2018 am ajuns într-o bucătărie cu o stea Michelin din Strasbourg. Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai mult restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie, adică acum 6 ani. Am ajuns la Geneva, în actualul restaurant, cu o stea Michelin. De atunci am evoluat până la sous chef junior”, a spus tânărul.