Primăvara anului 2025 este generoasă: românii vor avea parte de două minivacanțe. Paștele Ortodox și Paștele Catolc sunt sărbătorite în aceeași zi: duminică, 20 aprilie.
Pe lângă elevii care vor avea o vacanță de Paște care va dura o săptămână, și angajații (profesorii, funcționarii, poștașii, angajații din sistemul bancar, programatorii,constructorii, lucrătorii din magazine etc.) vor beneficia de patru zile libere legale: Vinerea Mare (18 aprilie), Sâmbăta Mare (19 aprilie), Duminica Paștelui (20 aprilie) și A Doua Zi după Paști (21 aprilie).
Elevii ortodocși, catolici și protestanți, alături de profesori, vor intra în vacanța de primăvară, scrie observatornews.ro.
De asemenea, după decizia Guvernului, elevii, dar și bugetarii, vor avea parte de încă o minivacanță de patru zile: 1 Mai (Ziua Muncii) care cade într-o zi de joi, vineri, 2 mai, combinate cu weekendul. Vor exista două minivacanțe de 8 zile pentru angajați și o vacanță de 10 zile pentru elevi. Timp de 8 zile, românii se vor putea bucura în voie de minivacanță.
Cursurile modulului 5 de învățare vor debuta luni, 28 aprilie, și se vor încheia pe 20 iunie. Următoarea minivacanță va fi de Rusalii (8-9 iunie).
Ce zile libere legale mai au românii în 2025
Pe lângă minivacanţa de Paşte, românii vor mai avea parte şi de alte zile libere legale până la sfârşitul anului. De exemplu, românii ar trebui să aibă liber joi, 1 Mai, de Ziua Muncii, şi mulţi ar putea lega ziua respectivă de weekendul 3-4 mai.
De asemenea, românii ar trebui să mai aibă liber şi luni, 9 iunie 2025, A doua zi de Rusalii, vineri, 15 august 2025, Adormirea Maicii Domnului, luni, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, dar şi joi, 25 decembrie, şi vineri, 26 decembrie, respectiv prima şi a doua zi de Crăciun.
Din păcate, Ziua Copilului, 1 iunie, prima zi de Rusalii, 8 iunie, sau Sfântul Andrei, 30 noiembrie, care, în mod normal, sunt, de asemenea, zile libere legale, pică în acest an în zile de weekend.