Diana Șoșoacă, lidera partidului extremist SOS, a declarat miercuri, într-un live pe contul său de Facebook, că Nicolae Ceaușescu, Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Antonescu a fost niște “eroi naționali”.
“Arestați-mă mă, fac ceva pe voi. Și apropos mai faceți-mi azi un dosar. Nicolae Ceaușescu, erou național. Corneliu Zelea Codreanu, erou național. Mareșalul Antonescu, erou național”, a spus ea, după ce în presă au apărut informații că Parchetul General a deschis o anchetă după ce aleasa poporuluina Şoşoacă, a dat buzna, luni, la Curtea Constituţională, unde s-a certat cu angajaţii instituţiei şi cu un judecător.
În ceea ce privește listele cu jurnaliști “sorosiști” distribuite pe fanii lui Călin Georgescu și intervenția liderei USR, Elena Lasconi, care s-a întrebat de ce parchetul nu se autosesizează în acest caz, Șoșoacă, după ce a folosit un limbaj jignitor la adresa lui Lasconi, a spus: “Siberia vă mănâncă!”.
Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, Diana Șoșoacă și Mihai Lasca de la Partidul Patrioții Poporului Român au făcut apologia legionarului Corneliu Zelea Codreanu la troița ridicată în memoria acestuia în satul Tâncăbești (Snagov, Ilfov). Evenimentul a avut loc sâmbătă, în ziua în care s-au împlinit 86 de ani de la moartea lui Codreanu.
Corneliu Zelea Codreanu a fost un politician român de extremă-dreaptă, antisemit și fascist care a fondat curentul Mișcarea Legionară (Legiunea Arhanghelul Mihail, Garda de Fier”). Membrii mișcării, legionarii sau ”cămășile verzi”, l-au supranumit pe Codreanu, care își construise cultul unui lider mesianic, salvator, ”Căpitanul”. Codreanu era conducătorul absolut al mișcării legionare care și-a construit întreaga politică punând în centru Biserica și elementul religios.
Însă Mișcarea Legionară a folosit asasinatul ca armă politică în perioada interbelică, iar legionarii au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România anilor ’30. Între alții, legionarii au ucis doi premieri în funcție, pe I.G. Duca (30 decembrie 1933, în gara Sinaia) și Armand Călinescu (21 septembrie 1939, în București), și pe istoricul Nicolae Iorga (27 noiembrie 1940, ucis cu bestialitate și batjocorit, lângă Strejnicu, Prahova).
În 2008, Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat, printr-o decizie judecătorească definitivă, să anuleze verdictul dat de Tribunalul Poporului în 1946, astfel că Antonescu este considerat criminal de război pentru Holocaustul comis în România, atât în regimul comunist, cât și în cel postdecembrist.
Un comentariu
Eroi care o deportau pe asta in secunda urmatoare la ea inapoi in Macedonia.