Construcția viitorului centru balneoclimateric multifuncțional din stațiunea Covasna ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an. Lucrările, demarate în toamna anului 2023 sunt finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar primarul stațiunii, Gyerő József, a precizat că aceasta este cea mai mare investiție publică din stațiune de după Revoluție.
„Se lucrează, acum suntem puțin în extrasezon, cu vremea aceasta și ninsorile, dar se execută anumite lucrări de interior. Încă nu este închisă toată clădirea, dar acum se montează, de exemplu, fațada vitrată. Practic, se pun termopanele pe porțiunile vitrate, se fac instalațiile interioare, de aerisire, de recirculare aerului, tubulaturile (…) Eu am speranța că până la sfârșitul anului se va finaliza lucrarea, dar depinde foarte mult și de posibilitățile de plată ale CNI, pentru că ei sunt cei care au comandat lucrările, ulterior urmând ca la finalizare să ne predea nouă, orașului.
După predarea tehnică a clădirii va urma, desigur, partea de punere în funcțiune din punct de vedere al formelor juridice și din punct de vedere al operaționalizării acelei clădiri”, a explicat pentru We Radio Sfântu Gheorghe primarul din Covasna.
Viitorul centru wellness, care se construiește în apropierea pârtiei de schi a stațiunii, se va întinde pe o suprafață de aproximativ trei hectare și va cuprinde, printre altele, un ștrand, bazine interioare și exterioare, spații de alimentație publică și de agrement, terenuri de sport și de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj și relaxare, precum și un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, cu acces pentru clienţi către centrul balnear.
Complexul, afalt la aproximativ 60 de kilometri de Brașov, va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea (apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat), proiectul fiind gândit pentru a pune accent pe elementele primordiale, respectiv pământul, apa și aerul.