Sala de gimnastică de la Școala Gimnazială Nr. 2 este funcțională de săptămâna aceasta, după o lungă perioadă de așteptare. Proiectul care a născut atâtea discuții de-a lungul anilor, legate de destinația acestei săli, fie exclusiv pentru gimnaștii de la Clubul Sportiv Brașovia, fie pentru cei peste 1.400 de elevi de la această școală, a ajuns la o soluție. La propunerea primarului Brașovului George Scripcaru, la sfârșitul anului trecut, Consiliul Local a luat decizia de amplasare a unei suprafețe de joc care să permită desfășurarea orelor de sport pentru elevii școlii, inclusiv a jocurilor de fotbal, handbal, baschet și volei.
Sala are un regim de înălțime parter + două etaje parțiale și include, pe lângă suprafața de joc pentru mai multe sporturi, inclusiv de echipă, o tribună cu 216 locuri, 4 vestiare, fiecare cu o capacitate de 15 elevi, grupuri sanitare, dușuri, birouri, spații tehnice și de depozitare a materialelor necesare desfășurării orelor de sport, astfel că elevii au la dispoziție una dintre cele mai bune infrastructuri sportive școlare din țara noastră existente la o unitate de învățământ fără profil special.
„Sunt foarte mândră de această sală și cred cu tărie că este cea mai frumoasă sală de sport, cel puțin de la noi din țară. Această sală de sport, o sală multifuncțională, poate fi folosită de către elevii școlii noastre în concordanță cu programa școlară. Este o sală de care ei aveau nevoie și pe care o așteptau de foarte, foarte mulți ani. Cumva, la un moment dat, ne pierduserăm speranța. Într-adevăr, au fost ani de luptă pentru această sală de sport. Mă bucur că ne aflăm astăzi aici. Mă bucur că domnul primar a înțeles necesitatea unei săli de sport multifuncționale, pentru că vorbim de o școală gimnazială, de o școală în care elevii noștri au nevoie să facă sport la modul general. Cei peste 1400 de elevi ai școlii merită cu prisosință un spațiu în care să își desfășoare activitatea și, de asemenea, toți cei opt profesori de educație fizică și sport ai școlii, care ani de zile s-au chinuit printre bănci sau în frig în curtea școlii“, a declarat Agurița Șerban, directorul școlii.
Un proiect demarat încă din 2017
Proiectul de construire a unei săli de sport a început în anul 2017, iar după realizarea documentațiilor necesare, în 2020 a fost semnat contractul de lucrări, construcția începând în primăvara anului următor. Finalizată în 2023, sala nu a fost deschisă deoarece era pregătită doar pentru desfășurarea antrenamentelor de gimnastică ale Clubului Brașovia, fără ca elevii de la școală să își poată desfășura orele de sport. Pentru a ieși din acest blocaj, primarul George Scripcaru a cerut Consiliului Local acordul pentru a amenaja această sală pentru cei peste 1.400 de elevi de la școală, ceea ce s-a și întâmplat în ultimele luni, iar astăzi sala a fost deschisă.
„Orice spațiu inaugurat pentru copii, pentru elevii din municipiul, dar și din județul Brașov, e un spațiu binevenit, un spațiu de educație. De data aceasta vorbim de educație fizică și sport. O inaugurare care urmează unor dezbateri pe care presa le-a relatat la momentul respectiv. Noi am pledat întotdeauna pentru respectarea curriculei, în sensul în care destinația sălii să fie pentru desfășurarea orelor de sport, pentru școală, care este în patrimoniul primăriei. Aici se vor desfășura toate activitățile școlare, în primul rând, dar, evident, vor urma și activități extrașcolare, activități organizate de asociația școlii, cluburi de profil, în afara orelor de curs și în afara orarului, conform legislației”, a spus inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa.
O sală de antrenamente în locul celei vechi
Potrivit directoarei școlii, pe lângă sala de sport s-au mai executat și alte lucrări: un sistem de iluminat performant, care era necesar, deoarece copiii învață în două schimburi; de asemenea, terenul curții a fost asfaltat. Urmează amenajarea a două terenuri de sport în curtea școlii.
În ceea ce privește activitatea de gimnastică a Clubului Sportiv Brașovia, Primăria Brașov a început demersurile pentru a se construi o sală nouă de antrenamente în locul cele vechi, cu fonduri, dacă este posibil, de la Compania Națională de Investiții, sens în care a și discutat, în urmă cu două săptămâni, cu ministrul Dezvoltării și directorul CNI. Competițiile de gimnastică se vor putea ține în viitoarea sală polivalentă.