Prin vidarea alimentelor se elimină tot aerul din ambalaj și, practic, se reduce contactul acestora cu oxigenul. Astfel, vidarea previne dezvoltarea bacteriilor aerobe, se reduce oxidarea, iar prospețimea și nutrienții alimentelor sunt menținute pentru perioade mai lungi.
Alimentele odată vidate și păstrate la temperaturi mai scăzute tind să fie bune de consum pentru luni de zile. Bacteriile care provoacă alterarea alimentelor în mod natural își încetinesc activitatea sau nu se mai dezvoltă.
Astfel, cele două metode combinate ajută la o bună păstrare a alimentelor. Însă, în funcție de specific, alimentele vidate rezistă perioade diferite în frigider sau în congelator.
Cât rezistă alimentele vidate: carne, fructe, legume
În frigider, alimentele trebuie să fie ținute la o temperatură constantă cuprinsă între 0 și 4 grade Celsius.
Odată vidată, carnea poate să fie proaspătă în frigider până la 14 zile. Este vorba de carnea de vită, de pui, de porc sau de pește.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.