Consumul de bere artizanală este în creștere în România, astfel că pe piață au putut pătrunde cu succes micii producători. Atuul lor constă în faptul ca, nefiind limitați de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu rețetele și pot veni pe piață cu beri cu arome inedite, mereu proaspete, dar și sănătoase.
O familie de brașoveni și-a propus să investească într-o astfel microberărie în Stupini, care va avea, pentru început, o capacitate de producție de 100 litri pe zi. În prezent, inițiatorii proiectului sunt în faza de obținere a avizelor necesare pentru a-și deschide afacerea în Stupini. Investiția este estimată la suma de 30.000 de euro potrivi memoriului tehnic depus la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. Potrivit antreprenorilor, berea va fi produsă din ingrediente 100% naturale, iar în conformitate cu datele din documentație se vor utiliza malț de orz, hamei cu arome diferite, drojdie de bere, dar și condimente naturale coriandru și coji de portocale amare, care vor da gustul deosebit al noii beri artizanale. Fermentația mustului de bere va dura între 7 și 14 zile. Microberăria va produce atât bere blondă, cât și bere arămie și neagră.
Antreprenorii estimează că vor finaliza investiția în termen de 3 luni de la obținerea tuturor avizelor.