Apa pe care o folosim zilnic, fie pentru băut, fie pentru gătit sau menaj, poate conține cantități mari de calcar. Fapt care îi afectează calitatea și poate cauza diverse probleme de sănătate persoanelor mai sensibile.
Apa cu mai mult conținut de calcar apare în mod natural. Însă pentru a rămâne bună de consum sau de utilizat trebuie să apelezi la diverse metode pentru a-i reduce această concentrație.
De ce apare calcarul în apă?
Calcarul din apă este rezultatul conținutului ridicat de minerale, în principal calciu și magneziu, care se dizolvă în apă în timpul circulației acesteia prin sol și roci.
Uneori, sursa de apă a unei zone are o compoziție geologică bogată în aceste minerale, ceea ce duce la o apă mai dură folosită pentru consum.
Factorii principali care determină un nivel crescut de calcar:
- Zonele cu sol calcaros sau roci bogate în minerale;
- Utilizarea apei din fântâni sau a izvoarelor naturale nefiltrate.
Metode eficiente pentru eliminarea calcarului din apă
Mineralele de calcar din apă pot să fie neutralizate sau separate prin metode conveționale, ușor de implementat acasă. Fierberea apei este în continuare o metodă ideală prin care scazi cantiatea de calcar. Dar există și alte soluții.
1. Fierberea apei
Cea mai rapidă și facilă metodă de a reduce calcarul prezent în apă este fierberea. În timpul fierberii, carbonatul de calciu și de magneziu se separă și se depun pe fundul vasului, astfel scade cantitatea de calcar prezentă în mod natural în apă.
Pune apa într-un vas și las-o să fiarbă 15 minute. Apoi, lasă să se răcească și strecoar-o cu grijă pentru a elimina sedimentele.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.
Un comentariu
Am nevoie de apă fără calcar inainte de fierbere pentru a nu se depune pe elementele de încălzire !!! Un articol tâmpit !