Untul se ține la frigider după ce ai deschis ambalajul original, dar se poate ține și în afara lui în anumite condiții. Atenție, untul poate oxida și râncezi rapid, așa că depozitarea lui trebuie făcută cu grijă.
Gustul bogat și calitatea untului se mențin numai dacă păstrezi alimentul în condiții optime. Frigiderul rămâne mediul ideal de depozitare pentru unt pentru că previne oxidarea și degradarea gustului acestuia. Totuși, untul se poate ține și în afara frigiderului.
De ce este importantă păstrarea corectă a untului?
Untul este compus în proporție de 80% din grăsimi, la care se mai adaugă apă, urme de proteină și lactoză. Compoziția este destul de vulnerabilă la oxidarea, proces care duce la râncezire și la absorbția mirosurilor din mediul unde untul este pus.
Totodată, dacă este consumat după expirarea termenului de valabilitate, untul poate avea un gust neplăcut și poate deveni nesănătos.
Păstrarea corectă a untului asigură nu doar siguranța alimentului, ci și conservarea gustului și texturii sale specifice.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.