România este cunoscută la nivel internațional drept țara europeană care are cea mai mare populație de urși bruni, cu excepția părții europene a Rusiei. Urșii au strârnit multe controverse în ultimii ani, prin prezența lor frecventă în zone publice. Dincolo de prezența lor în păduri și orașe, un restaurant din Brașov are, începând de vineri un preparat inedit în meniu: burgerul de urs. Acest produs, împreună cu altele precum budinca de cozonac sau burtă de vită crocantă fac parte din noul meniu al restaurantului brașovean „Sub Tâmpa”, lansat vineri.
După 7 ani de administrare a localului „Sub Tâmpa”, brașovenii de la Carmolimp au decis să reinventeze restaurantul aflat la punctul de plecare al telecabinei spre vârful Tâmpei. Cu o schimbare aproape completă de meniu și cu o priveliște superbă, singurul restaurant neotradițional al grupului CarmOlimp, relansează si reinventează preparate istorice, adăugându-le detalii moderne și gusturi unice – conform conceptului de „neotradițional”.
Mai mult, cei de la Carmolimp spun că burgerul de urs poate transforma Brașovul într-o „destinație gastronomică”, având în vedere că acest produs este unic în Europa.
„Este clar că burgerul de urs poate deveni destinație gastronomică, dar este important de precizat că perioada în care este disponibil în restaurant va fi limitată și nu va depinde exclusiv de noi. Cumpărăm, în regim special, doar carne provenită din trofee sau sacrificată din necesitate și niciodată nu vom face altfel, indiferent de cerințe,” spune Valentin Șoneriu, director general CarmOlimp
Anul trecut, de exemplu, din 5 urși disponibili, 4 au fost cumpărați de CarmOlimp. Valentin Șoneriu crede că preparatul „poate deveni un brand de țară, dar nu vom face compromisuri la acest capitol”.
Cei care doresc să experimenteze gusturi noi trebuie să scoată din buzunar 200 de lei pentru un burger de urs. Alături de preparatul inedit, clienții primesc o bere cadou. Pe lista de preparate de pe noul meniu al restaurantului se mai găsesc, printre altele, burtă crocantă de vită (35 de lei porția) și budinca de cozonac, care costă 29 de lei.
„Sub Tâmpa este restaurantul neotradițional al grupului CarmOlimp, situat chiar la poalele Tâmpei, în Brașov. Restaurantul beneficiază de priveliște superbă și preparate pentru care merită să străbați munții”, a declarat Valentin Șoneriu, directorul general al CarmOlimp.