Pescobar, pe numele său real, Paul Nicolau, este deținătorul cunoscutului restaurant Taverna Racilor din parcul bucureștean Herăstrău. Puțini știu însă că el și-a început afacerea prin vânzarea de raci fierți pe pârtiile din Poiana Brașov.
Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit lui Nicolau în 2013, după ce și-a pierdut locul de muncă, astfel încât era în căutarea unei idei de afaceri.
„Am început afacerea cu raci după un search pe Google: idei de afaceri. A fost extraordinar de greu deoarece totul a început fără bani, iar când faci afaceri fără bani, faci slalom în a găsi soluţii. La început aveam un singur angajat, şi anume eu”, povestea Nicolau într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp.
Paul Nicolau și-a inițiat afacerea de vânzare de raci în Piața Obor. Apoi a început să gătească și să vândă raci fierți într-o căsuță amplasată în Poiana Brașov, lângă pârtiile de schi și sanie.
„Acum 12 ani, în Poiana Brașov, când vindeam raci pe pârtie”, a scris afaceristul, pe contul lui de Instagram în legătură cu această fotografie.
Cum au reacționat internauții
„Paul, felicitări… prin muncă și devotament ai ajuns astăzi un brand”, l-a felicitat un internaut.
Altcineva i-a mai scris că: „Regele la raci, ți-ai atins scopul vieții, bravo”.
La 12 de ani de la „începuturile” din Poiana Brașov, Pescobar este un cunoscut om de afaceri:
„Vând anual peste 150.000 de porţii de mâncare la restaurant şi în online, prin platforma Fish To Door, şi am încheiat anul cu 22.000 de colete trimise către clienţi”, spunea Pescobar, în urmă cu ceva timp.
În prezent, Pescobar are, în firmele sale, aproximativ 300 de angajați.