Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă vineri dimineaţă că în ultimele 24 de ore au fost primite 88 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă, aproape 100 de persoane fiind salvate. O persoană decedată a fost predată Serviciului IML potrivit news.ro. În județul Brașov, salvamontiștii au avut 19 intervenții de urgență.
„Ziua de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 88 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel: 10 apeluri pentru Salvamont Predeal, 10 apeluri pentru Salvamont Maramureş, 9 apeluri pentru Salvamont Voineasa, 9 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 8 apeluri pentru Salvamont Gorj, 6 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin – Muntele Mic, 5 apeluri pentru Salvamont Prahova, 5 apeluri pentru Salvamont Neamţ, 5 apeluri pentru Salvamont Suceava, 4 apeluri pentru Salvamont Borşa, 3 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Vatra Dornei, 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 3 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 1 apel pentru Salvamont Brezoi, 1 apel pentru Salvamont Vâlcea, 1 apel pentru Salvamont Hunedoara”, transmite Dispeceratul Naţional Salvamont.
În cazul acestor intervenţii au fost salvate 97 de persoane. Dintre acestea, 33 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. A fost şi o persoană decedată, care a fost predată Serviciului IML.
S-au primit şi 58 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile. „Salvamont România vă îndeamnă la prudenta şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să le fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, este mesajul salvamontiştilor.
Un comentariu
Lăudabil ca de obicei efortul extraordinar al salvatorilor montani ! As vrea însă ca acest stat sa aibă timp sa facă legi pertinente ,cu acoperire clara de fonduri pentru plata acestor salvatori! Astfel ,toți cei care beneficiază de ajutorul pentru salvare sa fie puși sa plătească. Bineînțeles că vor trebui sa apară proceduri clare, însă mă gândesc că nu fac nimic.Si asta pentru ca dintre toți iscusitii angajați prin ministere nu se vor găsi câțiva care sa fie în stare sa le scrie… Astfel nu vom mai plăti noi pentru bezmetici plecați pe munte în șlapi sau cu pantofi cu toc iar iarna cu o rogojina de firma peste tricou și cu pantofi sport cu șireturile desfacute( ca asa e cool) in picioare!…