Când vine vorba de decorațiunile de sărbători, există două tipuri de persoane: cei care despodobesc bradul imediat pe 26 decembrie și cei care nu sunt încă pregătiți să renunțe la magia sărbătorilor. Deși strângerea decorațiunilor de Crăciun poate fi mai puțin distractivă decât împodobirea lor, există un motiv întemeiat pentru care mulți oameni aleg să mai aștepte. Așa că, dacă ai nevoie de o scuză pentru a continua să asculți colinde și să admiri decorul festiv încă vreo două săptămâni, ai noroc: tradiția spune că bradul de Crăciun ar trebui păstrat până pe 6 ianuarie.
Semnificația tradițională a datei de 6 ianuarie
Poate că ai auzit de cele „12 zile de Crăciun”, dar este posibil să nu știi că aceste zile încep oficial abia pe 25 decembrie, ceea ce înseamnă că sărbătorile continuă aproape două săptămâni după sosirea lui Moș Crăciun. Conform tradiției creștine, pe 6 ianuarie, este sărbătorită Ziua Epifaniei sau Ziua celor Trei Regi. În unele părți ale lumii, Ziua Epifaniei, sau Boboteaza, este sărbătorită cu la fel de multă bucurie și fast precum ziua de Crăciun, scrie antena3.ro.
Un alt detaliu interesant este legătura dintre această tradiție și superstiții. Se consideră că este ghinion să despodobești bradul înainte de 6 ianuarie. Așadar, dacă îți dorești să prelungești atmosfera festivă cât mai mult posibil, această tradiție îți oferă un motiv excelent pentru a păstra decorațiunile până după Anul Nou.