Gina Bradea, unul dintre cei mai apreciați bloggeri culinari din România, propune un desert „mai bun decât vestita ciocolată Dubai”. Este vorba despre tiramisu cu fistic, ciocolată, si fidea kataif.
Pentru ingrediente este nevoie de: 36 pișcoturi de șampanie,600 ml de frișcă lichidă naturală, 500 g de mascarpone, 50 g de fidea kataif, 2-3 linguri cu vârf de zahăr pudră, 100 g de pudră de fistic, 200 g de pastă de fistic, 200 ml lapte. Pentru glazură este nevoie de 50 g de ciocolată neagră, 50 ml de frișcă lichidă/frișcă naturală.
Mai departe, se prepară crema pentru rețeta de tiramisu Dubai cu fistic și ciocolată. Pentru început, se sfărâmă bine kadaiful, susține Gina Bradea, potrivit adevarul.ro.
„Eu am folosit un kataif gata prăjit, se găsește în comerț, sau puteți folosi o fidea foarte fină. Adăugăm pastă de fistic peste kataif și amestecăm bine. Este bine să facem asta la început”, susține Gina Bradea.
Cum se bate frișca
Frișca rece, de la frigider, se pune în vasul robotului. Se adaugă peste ea zahărul pudră și mascarpone. Se pune totul la bătut, la viteză maximă.
„Trebuie să avem grijă, stăm lângă robot, să îl oprim când s-a bătut crema. Cam 1-2 minute durează baterea, depinde de robot. Pudra de fistic se adaugă în crema pregătită anterior, se amestecă totul bine, cu mișcări blânde, de jos în sus, până ajungem la o consistentă omogenă. Peste crema de pastă de fistic și kataif adăugăm din crema de mascarpone și frișcă. Adăugăm treptat și amestecăm constant, cu atenție, pentru că se poate tăia”, explică Gina Bradea.
Un comentariu
Kataif nu kataiv!