Vinul fiert este preferat de mulți români, deoarece este considerat un simbol al sărbătorilor, al confortului și al aromelor specifice sezonului. Dacă vrei să faci un vin fiert perfect, trebuie să respecți câteva reguli esențiale, să știi exact când trebuie să adaugi condimentele, pentru un gust senzațional.
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- vin sec sau demisec (evită vinurile foarte dulci)
- zahăr sau miere
- scorțișoară,
- cuișoare,
- anason stelat
- ghimbir proaspăt.
- felii de portocală sau lămâie
- esență de vanilie,
- nucșoară
- fructe uscate (caise, stafide).
Cum prepari vin fiert în 3 pași
1.Toarnă vinul într-o cratiță de inox sau emailată (nu din aluminiu, pentru a evita reacțiile chimice). Adaugă zahărul sau mierea și amestecă până se dizolvă complet.
2.La temperatura de 70-80°C, adaugă scorțișoara, cuișoarele și anasonul. Menține vinul pe foc mic, fără să-l lași să fiarbă, pentru a păstra aromele. La final, adaugă feliile de portocală și, opțional, câteva picături de esență de vanilie.
3.Strecoară vinul pentru a îndepărta condimentele și fructele. Servește fierbinte, într-un pahar sau cană rezistentă la căldură, decorat cu o felie de portocală sau un baton de scorțișoară pentru aspect, notează româniatv.net.
Un comentariu
Daca aia de la rtv asa beau vinul fiert, feriti-va de reteta asta! Dauneaza grav sanatatii(mintale)!!