Bradul natural ținut în casă pentru Crăciun rezistă mai mult sau mai puțin în funcție de locul unde îl așezi. Contează și specia bradului sau factorii de influență din casă.
Factori care determină unde e bine să așezi bradul în casă
Pentru a rezista cât mai mult și pentru menține vie atmosfera de sărbători, bradul trebuie pus numai în anumite zone ale casei. Acolo unde factori precum temperatura, umiditatea, expunerea la surse de căldură și lumina naturală contribuie la menținerea pomului în condiții bune.
Temperatura interioară
Bradul natural folosit pe post de pom festiv trebuie menținut în casă la temperaturi mai scăzute. În caz contrar, uscarea și căderea acelor de brad pot să fie grăbite.
Ideal ar fi să-l așezi într-o zonă mai răcoroasă a casei, departe de calorifere, șeminee sau alte surse de căldură. Căldura excesivă determină evaporarea rapidă a apei din ramuri, ceea ce face ca bradul să se usuce mai repede.
Expunerea la lumină naturală
Deși bradul nu mai are nevoie de lumină pentru fotosinteză, expunerea excesivă la lumina naturală poate contribui la uscarea acestuia. Lumina directă a soarelui poate crește temperatura în jurul bradului, ceea ce intensifică pierderea umidității din ramuri.
Umiditatea aerului
Un nivel scăzut de umiditate în cameră poate accelera uscarea bradului. Aerul uscat din timpul iernii, mai ales în locuințele încălzite, favorizează evaporarea apei din ramuri. Poți folosi un umidificator în perimetrul bradului pentru a încetini acest proces.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.