Tribunalul Brașov a respins ca fiind nefondată cererea formulată de Asociaţia Alianţa Pentru Combaterea Abuzurilor, care a solicitat suspendarea executării autorizațiilor pentru recoltarea de animale din fauna sălbatică. Județul Covasna a intrat în procesul civil ca parte, pe lângă pârâtul Agenția Pentru Protecția Mediului Covasna, împreună cu comunele Ozun, Reci, Valea Crişului, Brăduţ, Lemnia, Ojdula, Zăbala, 9 asociații de vânătoare și 2 asociații de crescători de animale, notează weradio.ro.
„Viața oamenilor este pe primul loc, iar acest lucru nu poate fi pus la îndoială! Această asociație de apartament, fără personalitate juridică, a cerut în instanță suspendarea autorizațiilor care acordă posibilitatea intervenției acolo unde urșii pun în pericol viața oamenilor. Împreună cu APM, cu comunele și asociațiile mai sus amintite am pledat împreună pentru gestionarea responsabilă a populației de urși și pentru îndepărtarea imediată a exemplarelor periculoase. Ne bucurăm că instanța a dat câștig de cauză și a luat decizia de a proteja oamenii”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.
Numărul urșilor din județul Covasna s-a dublat între 2013 și 2024, crescând de la 1045 de exemplare raportate, la 2263. Potrivit experților, la nivelul teritoriului județului Covasna, efectivul optim ar fi de 550-600 de urși.
2 comentarii
Normalitate
Foarte bine,normalitate a devenit anormalitate pentru așa ziși apărători ai abuzurilor,se trezesc să ,,semnalizeze”,ce fac ei pentru faună!
De când sunt mai importanți ursi decât oamenii, și animale domestice ale acestora?