Coronița de Crăciun vine să completeze magia sărbătorilor de iarnă, alături de bradul de Crăciun. Originea simbolului este una veche, în prezent fiind și un element de decorare important.
Originea coroniței de Crăciun are, probabil, rădăcini în tradițiile păgâne dedicate iernii. Forma sa circulară, fără început și sfârșit, simbolizează eternitatea, ciclul nesfârșit al vieții și speranța în renaștere.
Această percepția asupra obiectului a căpătat și mai mare amploare în momentul când oamenii au înțeles efectele solstițiului de iarnă.
Din momentul în care coronița a căpătat un sens și o interpretare, asocierea s-a dus și mai departe. Astfel, în tradiția creștină, coronița asociată cu coroana de spini purtată de Iisus, dar și cu speranța mântuirii și cu lumina adusă de nașterea lui Mântuitorului.
În prezent, coronița de Crăciun este privită mai ales ca un element decorativ care aduce un aer festiv și cald locuinței.
Unde se pune coronița de Crăciun în casă
În casă, coronița de Crăciun se pune deasupra șemineului, dacă există unul. Peretele principal al sufrageriei este, de asemenea, un loc favorabil așezării elementului decorativ.
Aceasta poziționare are rolul de a atrage privirile și de a aduce un sentiment de comuniune, precum și un aer festiv în mijlocul familiei. Așezarea coroniței într-un loc central al casei simbolizează unitatea familiei și invitația de a celebra împreună spiritul sărbătorilor.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.