Braşov Science, Education & Technology SETbv 3.0 continuă, în mai multe locații din orașul nostru, în perioada 3 – 10 decembrie 2024, cu ultimele evenimente din cea de-a treia ediție a festivalului, dedicat științei, educației și tehnologiei
Dialogurile SETbv
În data de 6 decembrie, ora 17:30, la Centrul Cultural Apollonia – Modern (Bd. Griviţei, nr.65), va avea loc un dialog deschis, susținut de patru elevi din Brașov, în care aceștia vor aborda aspecte precum experiențele educaționale, oportunitățile de studiu, activitățile extracurriculare, dar și aspecte legate de cum se desfășoară viața de elev în 2024. Invitații panelului sunt Alexandru Grozea de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Dominic Mălinas de la Colegiul Național Unirea, Andreea Furtună de la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și Andrei Nițescu de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.
În 7 decembrie, de la ora 17:30, la Centrul Cultural Apollonia – Banca de Cultură (Str. Michael Weiss, nr.22), Radu Uszkai, lector la Academia de Studii Economice din București și cercetător în cadrul Centrului de Etică Aplicată al Universității din București,alături de Mugur Martinescu, manager de produs la Siemens Industry Software, vor aborda aspecte privind utilizarea AI în educație: dialogul se va centra pe înțelegerea noțiunii de Generative AI, pe discuții despre avantajele și riscurile asociate utilizării ei în educație și despre cum putem să ne formăm prin integrarea ei în viața noastră.
Workshopuri, cursuri, seminare
Antonia și Rareș Jeflea, doctoranzi în cadrul Departamentului de Studii Culturale al Eberhard Karls Universität Tübingen, vor continua seria de cursuri și dezbateri Culture Shift: De la Triburi la TikTok, în 3 și 10 decembrie, de la ora 18:00, în format online. Tema propusă pentru această întâlnire este una actuală, ce a avut un impact extins la nivel mondial și anume, „TikTok – doomscrolling, politică și avataruri”.
Vineri, 6 decembrie, de la ora 13:00, Muzeul de Științe din Brașov-Bdul Zizinului, Intrarea B110– organizează atelierul Știința interactivă, dedicat elevilor de gimnaziu. Cu experimente inedite, în tandem, arta și știința sunt îmbinate într-o formă prin intermediul căreia participanții pot să descopere fenomenele din fizică, biologie, matematică și astronomie.
Cea de-a doua sesiune din 2024 a workshopului de Climate change, susținut de Oana Manițiu, va avea loc în 6 decembrie, de la ora 15:00, la Centru Comercial Magnolia. Temele abordate în cadrul evenimentului se referă la cum și de ce arată mediul nostru înconjurător aşa acum, la cât de normale sunt aceste fenomene în istoria Terrei și cum ne dictează trecutul şi prezentul geografic viitorul.
În 7 decembrie, de la ora 15:00, la Centrul Cultural Apollonia – Banca de Cultură, Adrian Sandu va susține Seminarul de Filosofie, tema centrală a acestei întâlniri fiind: ordinea- Ordinea (când nu îți place harababura): Leibniz – Heisenberg. Seminarul este dedicat atât elevilor de liceu, cât și studenților.
Linkurile de înscriere la workshopuri, cursuri și seminare sunt accesibile aici, pe http://setbv2024.districthub.ro, secțiunea Program sau Workshopuri.
Proiecție de film
Vineri, 6 decembrie, de la ora 19:30, la Centrul Cultural Apollonia – Modern (Bd. Griviţei, nr.65), va avea loc proiecția filmului „Toți bărbații devin frați”. Regia: Robert Kirchhoff, Republica Cehă/ Slovacia, 2023.
Documentarul lui Robert Kirchhoff explorează viața lui Alexander Dubček, simbol al speranței în timpul Primăverii de la Praga, începând încă din copilărie până la perioada sa glorioasă, când popularitatea sa rivaliza cu cea a unei vedete pop, și încercarea sa de a reveni în politică după 1989.
Cu ajutorul arhivelor și mărturiilor, filmul recompune influența sa istorică, încă relevantă și supusă reinterpretării astăzi.
Proiecția filmului este urmată de un dialog cu publicul, întâlnirea fiind moderată de Andrei Pena.
Accesul la evenimentele din cadrul SETbv este liber, în limita locurilor disponibile!
Detalii despre evenimente şi programul complet sunt disponibile pe http://setbv2024.districthub.ro, respectiv pe reţelele de socializare ale Asociaţiei District Hub şi ale Centrului Cultural Apollonia.
Despre SETbv 2024
Braşov Science, Education & Technology (SETbv), festival care promovează, în comunitatea brașoveană educația și domeniile STEAM, este organizat de Asociația District Hub și Centrul Cultural Apollonia din Brașov.
Think in the future este expresia care redă cel mai bine orientarea și spiritul festivalului, deschiderea către oameni și aducerea ideilor și a aspirațiilor lor pe o scenă publică în care dialogurile se desfășoară sub semnul raționalității și toleranței.
Despre Asociația District Hub
Asociația District Hub activează în domeniile educațional, social și civic și colaborează cu actorii sociali relevanți pentru fiecare dintre cele trei dimensiuni ale activității asociației.
În domeniul educațional, District Hub dezvoltă programe și proiecte pentru a contribui activ la promovarea și dezvoltarea unui sistem educațional modern, adaptat nevoilor actuale ale societății românești.
Printre programele permanente ale Asociației District Hub se numără Seminarul de Filosofie și WebinarulDH. De asemenea, Asociația District Hub a organizat o serie de evenimente relevante pe plan local, precum Noaptea Cercetătorilor Europeni Brașov 2020 sau Educația: Soluții europene la provocări locale, singurul eveniment local organizat sub egida Conferinței privind viitorul Europei. De asemenea, la nivel local, Asociația District Hub derulează studiul Barometrul Educațional pentru județul Brașov, prima ediție a acestuia fiind lansată în luna martie a anului 2021. Din 2021, la inițiativa unor elevi din Brașov, Asociația District Hub organizează MentoratDH, un program de consiliere și orientare în carieră adresat elevilor de liceu. În 2024, pornind de la nevoia de informare a tinerilor în contextul alegerilor naționale și europene, Asociația District Hub a inițiat un program nou, Workshopurile DH, în care tema abordată este Cultura politică și manipularea în spațiul public.