Românii se pregătesc deja pentru sărbători. Cumpără fie porci întregi, fie bucăţi mari, care să conţină pulpă, ceafă şi cap. De luna viitoare, preţurile vor creşte pentru că şi cererea va fi mai mare.
Producţia scăzută de cereale din cauza secetei, numărul mic de animale de la noi din ţară şi pofta crescută a clienţilor în perioada sărbătorilor de iarnă sunt principale motive pentru care preţul cărnii de porc va creşte cu 10 până la 15 procente.
Cât costă carnea de porc
„Porumbul foarte scump, cerealele sunt scumpe şi de asta este puţin cam mare preţul la carnea de porc. Cererea este foarte mare. Mulţi români caută carne de producător, carne proaspătă. Porcul românesc este crescut cu boabe, cum îl creşteau bătrânii noştri. Cel din import este făcut într-un mediu închis, cu concentrate”, spune Alin Simion, producător, potrivit observatornews.ro.
Şi preparatele din porc vor costa mai mult. Muşchiul de porc se vinde acum, în pieţe, cu 34 de lei kilogramul, ceafa costă între 24-26 de lei, iar ciolanul este 20 de lei. „A inceput deja să se aglomereze. Caută în principal acum pentru piftie: ciolan, căpăţână. Cantităţi mari, iau pulpe întregi, bucăţi de ceafă”, a declarat o vânzătoare.