Călin Georgescu, candidatul care a obținut cel mai mare scor în primul tur la prezidențiale, nu este un om bogat. Profesor universitar, la Pitești, el are un venit anual de 72.000 de lei, din salariu.
Deși în aparițiile publice se declara un promotor al afacerilor românești, Georgescu își ține economiile la o bancă de sorginte maghiară. El are două depozite bancare în valoare de 264.000 de euro, datând din 2021.
Averea lui Călin Georgescu
Candidatul surpriză de la alegerile prezidențiale activează ca profesor la Universitatea din Pitești. Conform declarației de avere acesta încasează un salariu anual de 72.000 de lei, respectiv 6.000 de lei pe lună. Este singurul venit pe care l-a trecut în declarația de avere depusă la Biroul Electoral Central.
Soția sa, încasează, la rându-i, un salariu anual de 25.458 de lei, adică 2.121,5 lei pe lună. La acestea se mai adaugă și alocația de stat primită de copii, de 7.000 de lei pe an. Per total, familia Georgescu are un venit anual 104.458 de lei, undeva la 8.700 de lei pe lună.
Călin Georgescu nu are datorii și nici alte bunuri mobile.
Potrivit declarației de avere, la proprietăți, el deține un teren intravilan în Brașov, achiziționat în 2022, împreună cu soția sa. Suprafața acestui teren este de 3.903 metri pătrați. În rubrica destinată caselor de locuit, figurează același teren intravilan din Brașov. Posibil să fie vorba despre o greșeală la completarea declarației.
Depozite de economii la o bancă maghiară
Călin Georgescu mai deține, conform declarației de avere, un automobil Toyota Yaris, achiziționat tot în 2022. Autovehiculul a fost cumpărat în același an în care a fost achiziționat și terenul din Brașov.
Candidatul independent nu are datorii la bănci, alte instituții financiar bancare ori persoane fizice. În schimb deține două depozite bancare, datând din 2021. Ambele, unul în valoare de 100.000 de euro, iar al doilea de 164.000 de euro, sunt deschise la OTP Bank, o bancă maghiară, potrivit Evz.ro.
Acest lucru reprezintă o surpriză, dat fiind că, oficial, Georgescu se declară un promotor al afacerilor românești. Având în vedere declarațiile publice, ar fi fost de așteptat să-și depună banii la o bancă românească (CEC sau Transilvania). Or, în 2021, anul în care și-a deschis cele două depozite, OTP era o bancă maghiară, menționează Evenimentul Zilei.
Ulterior, în anul 2023, Grupul bancar maghiar a anunțat că intenționează să vândă activele românești. Abia în acest an, în 2024, OTP a fost preluat de Banca Transilvania.
14 comentarii
Ce nație urâtă mai suntem, dacă atacăm un om ca nu are banca Românească. Noi suntem români și am avut cont la Raiffeisen banc, BRD ,BT si nu sunt toate bănci românești,…ce știre de ra–t.
Si masna de ce nu este romaneasca?
Interessant cum cu o leafa de 1000 si un pic de € realizezi cam simultan conturi bancare de 260000€ , cumperi si masina si un teren de peste 3000 m2 in Brasov
Interesant pentru tine ….în necunoscuta de cauză pentru ca ai pisot la școală….sa afli ca el a lucrat în multe foruri internaționale, și bine retribuite. Sper doar sa fie o lipsa de informare din partea ta și nu rea voință de a fi roman
Otp a fost cumparata de BT
Și ? Mai există oare o bancă românească în colonia asta în care nici „BNR” nu mai este de fapt a noastră ? Să nu îcepeți cu CEC-ul Rothschild family sau Banca Transilvania că nu mai „pune nimeni botu'”…
Multă răutate comentarii nefondate ! Refeisen BANK , I. N. G. sunt bănci românești ? Câți români au bani depozitați la aceste bănci și nu cred că nu sunt patrioți !
E rusofil susținut de AUR
Nu ai nici o treaba.
Si hainele tot românești sunt?
Lup în blana de oaie, este acest individ. Raul, trebuie starpit de la radacina și nu trebuie lăsat sa se extindă!
Eu sunt curioasa cum trăiește aceasta familie cu 8000 roni/ luna( bănuind ca acesta este venitul net)
Unii trăiesc cu 3000lei
Deci presupun că destul de rezonabil cu 8000 net.
Te crucesti cand citesti comentariile pe aici. Toti cu doua clase mai mult ca trenul (in total patru)… Toti oligofrenii il sustin pe bautorul de pisat Georgescu