Cântărețul Gabriel Cotabiță a încetat din viață, a anunțat dirijorul Ionel Tudor într-un mesaj pe rețelele sociale, preluat de digi24. Artistul avea 69 de ani.
„Ai plecat, Gabi, si ai lasat muzica pop romaneasca fara una dintre cele mai mari si mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori ci si prieteni din tinerete!”, a scris Ionel Tudor sâmbătă pe Facebook.
Cântărețul Adrian Enache, un vechi prieten al lui Gabriel Cotabiță, a declarat sâmbătă, la Digi24, că făceau împreună repetiții pe Revelion și că artistul fusese recent bolnav, dar se recuperase și nu dădea semne să mai aibă probleme.
În ianuarie 2021, Gabriel Cotabiţă a fost internat la spital, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. De asemenea, artistul a stat mai multe zile în comă, în mai 2015, din cauza unui stop cardio-respirator. El a fost găsit atunci în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală.
Gabriel Cotabiță s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova. El a fost un cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, a fost solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”. Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, artistul figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu. De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.