Operatorul aerian Dan Air a devenit oficial membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni -IATA, care promovează cele înalte standarde de siguranţă, securitate, sustenabilitate şi eficienţă în aviaţie.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, calitatea de membru IATA a fost obţinută în urma înscrierii în registrul IOSA, care a avut loc în 2024, şi care este o garanţie a faptului că operatorul aerian român se aliniază celor mai înalte standarde internaţionale privind siguranţa şi securitatea în aviaţie.
Fondată în anul 1945, IATA se asigură că membrii săi respectă standardele internaţionale de siguranţă în operaţiunile de zbor şi adoptă măsuri sustenabile care contribuie atât la protecţia mediului, cât şi la creşterea economică. Organizaţia implementează, de asemenea, iniţiative pentru a facilita transportul aerian, prin îmbunătăţirea conectivităţii şi reducerea costurilor, promovând în acelaşi timp impactul pozitiv al transportului aerian asupra dezvoltării economice, turismului şi schimburilor interculturale la nivel global.
„Suntem o companie care îşi doreşte constant să evolueze şi să ofere servicii din ce în ce mai calitative pentru că ştim că pasagerii noştri merită asta. Mai mult, una dintre misiunile noastre este să demonstrăm că o companie cu ADN pur românesc poate oferi călătorii sigure şi confortabile cel puţin la nivelul celor oferite de ceilalţi operatori internaţionali. Includerea noastră ca membru în organizaţia IATA, demonstrează faptul că lucrurile mai sus menţionate nu sunt doar promisiuni, ci fapte”, a declarat, în comunicatul citat, Matt Ian Davis, CEO Dan Air.
În prezent, peste 330 de companii din întreagă lume sunt membre IATA, dintre care patru provin din România.
Dan Air este o companie aeriană românească fondată în anul 2017, de către pilotul comandant Dan Iuhas, sub denumirea de „Just Us Air”. O perioadă, operatorul a efectuat doar zboruri în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) pentru diverse companii aeriene de renume internaţional, precum: Transavia, TUI, Arik, Sund Air, Air Moldova, Air Baltic, Air Serbia, Wizz Air, Air Cote D’Ivoire, Jazeera Airways şi Anima Wings.
Ulterior, compania şi-a schimbat numele în Dan Air şi a început, din 15 iunie 2023, operarea de zboruri regulate sub marcă proprie, de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav fiind practic compania care a deschis aeroportul din Brașov. Din cauza programului redus de lucru al turnului de control care deservește aeroportul, Dan Air a decis, după 5 luni de zboruri de la AIBG, să își mute baza de la Brașov la Bacău. Astfel, începând cu data de 11 decembrie 2023, operatorul aerian autohton operează exclusiv zboruri de pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” din Bacău.
3 comentarii
De ce ii mai promovati pe astia? Au plecat? Pa si la revedere.. ce ne mai intereseaza pe noi ce fac ei atat timp cat nu au de gand sa se intoarca?
A decis să-și mute baza doar în momentul în care la Brașov nu beneficiau de ,, subvenții” iar perioada de funcționare a fost problematică neavând o mentenanță proprie la Brașov….
Au plecat ca niste lasi,de ce ii mai promovam ??