La preluarea mandatului în 2020, fostul primar al Brașovului Allen Coliban a comandat un audit pentru a „deconspira” neregulile făcute de George Scripcaru în mandatele precedente. Revenit la conducerea orașului, George Scripcaru a vrut să afle detaliile acestui audit, care au rămas o „enigmă”.
La începutul lui decembrie 2020, Allen Coliban, din calitatea de primar, susținea că „suntem în situația în care avem suspiciuni în ceea ce privește legalitatea și oportunitatea anumitor contracte, de aceea și necesitatea efectuării acestui audit cât mai repede”. El dădea atunci și două exemple de contracte în care suspiciunea sa era că s-au pierdut bani de către municipalitatea – amenajarea pietonalului din Răcădău, unde constructorul nu s-a încadrat în termenul de două luni pentru a finaliza proiectul, și proaspăt încheiatul (atunci) contract cu P&P pentru administrarea parcărilor.
Pentru acel audit s-au plătit 148.155 lei cu TVA, iar „din curiozitate” George Scripcaru a vrut să analizeze documentul pentru a afla mai multe amănunte ținând cont că detaliile nu au mai ajuns și în spațiul public.
„L-am găsit undeva într-un colț dintr-un birou, aruncat între alte înscrisuri, prăfuit, a trebuit să -l curățăm și apoi sa îl pot lectura. Acest audit e de fapt o înșiruire de păreri, de lucruri pe care le găsești și pe Google și le puteai obține altfel, fără a cheltui 148.155 de lei din bugetul orașului. De exemplu, se spune în acest audit cât costă transportul la Brașov, comparativ cu Oradea, Timișoara sau Galați, cât sunt veniturile și cheltuielile la Brașov, comparativ cu alte mari orașe. Se mai spune că ne va costa mult întreținerea Sălii Polivalente, lucru care este de așteptat că este normal pentru o asemenea structură. Mai aflăm că trebuie un audit la operatorul RATBV, lucru care se face însă, extern, în fiecare an, deci nu era nici o noutate, că spațiile gestionate de RIAL trebuie reparate și ocupate prin închiriere, un alt lucru normal de care trebuie să se ocupe cei care au societatea în responsabilitate. Acest audit a fost doar o risipă de bani inutilă, pe o inventariere de informații care putea fi făcută de ordine”, a exemplificat George Scripcaru.
În ceea ce privește contractul pe care îl încheiase pentru administrarea parcărilor din municipiu, George Scripcaru a fost chiar „lăudat” de autorii respectivului audit. „Despre acest contract, autorii auditului au remarcat că este bun în raport cu ce au alte orașe, respectiv că are clauze utile, benefice pentru bugetul local și exploatat, că tarifele sunt bune și că indiferent dacă prestatorul are sau nu are grad de ocupare trebuie să plătească 55% din veniturile totale lunare, dar nu mai puțin de 400.000 lei/lună”, a precizat primarul Brașovului.
Acesta a reiterat faptul că el nu va comanda nici un audit cu privire la activitatea derulată de fosta administrație, deoarece Curtea de Conturi efectuează în fiecare an controale la Primărie Brașov. „Auditul din 2020 nu a răspuns unor intenții ale fostului primar, respectiv să arate că Scripcaru e un hoț, un corput care a furat și a devalizat Brașovul. A constatat acest audit doar ce există, nu vorbe și acuze fără fond. Eu nu voi face nici un aduit, cum am mai zis. Când vrei să faci un audit doar ca să lovești pe cineva, este un mod mizerabil de a face administrație publică locală. Auditul îl face Curtea de Conturi care vine în fiecare an la Primărie”, a punctat George Scripcaru.
Un comentariu
Intr-adevar, aflam de pe google toate invartelile celui supranumit Buruneiscu.