Cinci izvoare au fost amenajate pe traseul Via Transilvanica, mai precis în două din cele șapte regiuni de pe traseu.
„Via Transilvanica este un proiect construit pe valori în care credem de peste 24 de ani. Una dintre cele mai importante e să faci lucruri cu sens. Pe baza ei s-au realizat și cele cinci izvoare pe care le-am amplasat în două din cele șapte regiuni de pe traseu, Bucovina și Ținutul de Sus”, se precizează în informare, cu mențiunea că lucrările reprezintă nu doar o utilitate ci și „adevărate opere de artă”, inspirate din deja iconicele borne kilometrice de andezit.
„Ele fac parte dintr-o infrastructură nemaivăzută în țară. Am ales locurile pentru aceste izvoare, am realizat probe de apă pentru a fi siguri că este potabilă și în trei locuri ne-am racordat la rețeaua locală”, transmit reprezentanții Via Transilvanica, notează g4media.ro.
Lucrările au fost sprijinite de comunitățile locale și primăriile din Fundu Moldovei, Dorna Candrenilor, Șieuț, dar și de parteneri privați ai Via Transilvanica.
„Apa și accesul la ea sunt unele dintre cele mai importante aspecte ale infrastructurii unui traseu de lungă distanță. Pauza la un izvor este un moment special al călătoriei, de rehidratare, de revigorare, de reculegere. Este esențială pentru a putea merge mai departe. Mulțumim sculptorilor Ivan Ivanov, Alexandru Burlacu, Boitan Andrei Ștefan și Grigoras Alexandru”, transmit reprezentanții Via Transilvanica.