Partidul Social Democrat Independent – PSDI Brașov și-a prezentat luni candidații pentru alegerile parlamentare care vor avea loc peste aproximativ o lună.
Președintele Organizației județene a PSDI Brașov este Cornel George Comșa, fost consilier al Familiei Regale române (2002-2007) și deputat în Parlamentul României (2012-2016) pentru PPDD, iar actualmente este antreprenor. La deschiderea prezentării echipei cu care PSDI încearcă să-i convingă pe brașoveni, Comșa a subliniat similitudinea dintre PSDI-ul istoric (născut în 1946 din lupta social-democraților împotriva comuniștilor) și județul nostru – primul care a protestat în noiembrie 1987 împotriva regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.
Președintele PSDI Brașov susține că agenda acestor alegeri parlamentare nu este concentrată pe nevoile brașovenilor și pe ce poate să facă un parlamentar pentru cetățenii din circumscripție și județ. În opinia lui Comșa, tot spațiul public va fi invadat de de candidații la alegerile prezidențiale, în siajul cărăra vor intra în parlament tot felul de persoane:
„PSDI consideră selecția făcută de partidele mari pentru a reprezenta brașovenii în Parlament jenantă, conturată strict politic, fără nicio dorință reală de reprezentare a județului nostru în Parlament, fără nicio posibilitate pentru înșiși membri de partid valoroși ai acestor partide de a se afirma vreodată în fața unor nume prăfuite sau compromise, dar agreate în continuare de conducerile PSD, PNL și USR”, a comentat Comșa.
Conform liderului local al partidului, PSDI a fost între puținele partide care a propus în județul nostru liste complete – 12 candidați la Camera Deputaților și 6 la Senat; de asemenea se află între puținele partide care au reușit să depună liste de candidați în toate județele țării; PSDI Brașov a fost singurul partid care a avut pe liste 50% femei și mai mult de 10 (zece) profesii reprezentate în selecția celor 18 candidați; În afară de Președintele PSDI Brașov, niciunul dintre ceilalți candidați la Parlament nu au mai făcut politică și nici nu au fost membri ai vreunui alt partid politic. Mai mult, fiecare dintre cei 18 candidați este independent de vreo relație cu statul, nefiind nici angajați la stat iar firmele celor care provin din mediul de afaceri neavând niciodată niciun contract cu statul.
Fiecare candidat a prezentat o propunere legislativă inspirată din activitatea sa, pe care o va promova în Parlament în cazul în care va fi ales de brașoveni. Aceste propuneri acoperă zone sociale dintre cele mai diverse – educație și învățământ, economie și fiscalitate, activități de import-export sau măsuri pentru de-birocratizare și descentralizare.
PSDI Brașov îl susține pe Geoană la alegerile prezidențiale
În premieră națională, Organizația PSDI Brașov a decis să îl sprijine pe Mircea Geoană în alegerile prezidențiale, propunerile făcute în interiorul PSDI în ultimele luni lăsând filialele județene să decidă între Cristian Diaconescu și Mircea Geoană. Considerați de către PSDI a fi singurii candidați capabili să ocupe această înaltă funcție în stat, cei doi au fost preferații majorității filialelor, o decizie finală privind sprijinirea unuia dintre ei urmând a se lua la București, în această săptămână, înainte de debutul campaniei pentru alegerile parlamentare.
Primii candidați de pe listele PSDI pentru Parlamentul României
Cornel George Comșa – Camera Deputaților, locul 1
Licențiat în Științe Politice și Relații Internaționale al Facultății de Studii Europene din cadrul Universitatății Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a urmat apoi studiile de masterat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București – Departamentul Relații Internaționale și Integrare europeană.
Între anii 2002 și 2006 a fost consilier al Familiei Regale române, lucrând în mod direct cu Majestatea Sa Regele Mihai, cu ASR Principele Radu al României și cu Majestatea Sa Custodele Coroanei – Margareta.
În cei patru ani petrecuți în preajma Familiei Regale a avut oportunitatea de a cunoaște bine realitățile României, vizitând de trei ori fiecare județ al țării. De asemenea, expertiza în relațiile internaționale a fost completată de vizite alaturi de Familia Regală în peste 50 de țări de pe toate continentele, întâlniri cu 12 șefi de stat, numeroși prim-miniștri și miniștri.
Anii 2007-2012 au fost petrecuți în marea lor majoritate în eforturi independente, în calitate de consultant politic pentru diverse personalități ale României.
Între 2012 și 2016 a fost deputat în Parlamentul României, majoritatea inițiativelor sale legislative fiind dedicate educației.
Din 2016 până în prezent a continuat să lucreze pentru diverși clienți politici și si-a diversificat afacerile dezvoltând firme dedicate domeniilor serviciilor și arhitecturii.
Gabriel Onofrei – Camera Deputaților, locul al doilea
O legendă vie a Brașovului, Gabriel Onofrei s-a reinventat în fiecare decadă a vieții lui și pe orice lucru a pus mâna l-a facut cu dedicare, pricepere și cel mai important, cu rezultate excepționale – în planul sportului și al competițiilor sportive, în nișa exclusivistă a tuningului auto sau în zona de mentorat pentru tinerii mecanici ai României.
Este Președintele Federației Naționale de Drift, sport adus și omologat de el în România – sport pentru care a făcut eforturi consistente și a organizat șapte ani de competiții și concursuri peste tot în țară.
A câștigat peste 300 de trofee și numeroase medalii în calitate de competitor la campionate de raliu și drift. Din 1993, pasiunea pentru mașini i-a marcat viața, eforturile fiindu-i recunoscute pe plan european și mondial – poate cea mai semnificativă distincție primită în acest sens fiind certificarea în lista personalităților ”WHO”S WHO World Society Corporation” – în septembrie 2011.
Timp de 6 ani a fost mentor constant ales în campania ”Țara lui Andrei”, timp în care a pregătit și instruit peste 370 de tineri din școlile profesionale din România pentru meseria de mecanic auto.
Mihaela Stan – Camera Deputaților – locul al treilea
Empatia și conexiunea cu oamenii simpli, hotărârea și munca neîntreruptă precum și dorința sinceră de schimbare în bine a societății au fost calitățile care au recomandat-o pe Mihaela în primii oameni propuși de PSDI pentru Parlamentul României.
Crescută într-o familie tradițională, a muncit de la o vârstă fragedă pentru a-și construi un viitor sigur și onest. Prin dedicare și implicare, a reușit, în ultimii opt ani, să dezvolte din pasiunea sa, o afacere de tip ”handmade”, un proiect de suflet bazat pe reciclare creativă, prin care dă viață amintirilor și hăinuțelor dragi rămase mici copiilor, pe care le transformă în jucării.
Această activitate i-a oferit ocazia să cunoască familii din întreaga țară și din afara ei, de a le înțelege poveștile, preocupările și speranțele. Reciclarea creativă, prin acest proiect, reprezintă și un mic pas către o țară mai curată, încurajând reciclarea și reutilizarea într-un mod inovativ a materialelor care altminteri ar deveni deșeuri și și-ar pierde relevanța economică și socială.
Știe cum este să lupți pentru un vis, să investești timp, resurse și efort emoțional în ceva ce pare de neatins din cauza piedicilor din sistem.
”Această luptă este cunoscută de prea mulți dintre noi, cei care ne dedicăm toate resursele pentru a ne îndeplini aspirațiile, dar întâmpinăm bariere în lipsa unui sprijin adecvat. Empatizez profund cu cei care se confruntă cu astfel de greutăți și cred că statul, prin lege, trebuie să le fie alături.”
A ales să intre în politică din dorința de a aduce o schimbare reală, de a reprezenta oamenii simpli și pentru a participa la un viitor bazat pe respect, corectitudine și oportunități egale.
Dragoș Caraghin – Senat – locul 1
Inginer specialist, format în Canada și Statele Unite ale Americii, având și cetățenie canadiană, a acumulat și adus din America de Nord experiență și cunoștințe în domeniul tehnic și industrial, pe care le-a aplicat în România de când s-a întors în țară, în 2003.
Are mai bine de 20 de ani ca antreprenor în procese de producție și distribuție în industria automotive și în mecanică generală.
De asemenea, în industria de petrol și gaze a dezvoltat un produs unic, folosit la vanele de fracturare de la gura sondei, produs pe care îl fabrică și îl distribuie prin companiile sale de mai bine de 15 ani în toată lumea.
Este un iubitor al sportului, fiind o bună perioadă de timp arbitru de fotbal nivel Național în Major Leagur Soccer în Statele Unite ale Americii.
A călătorit și călătorește în jurul lumii, zburând în interes de afaceri mai bine de 100.000 mile pe an, pe toate continentele, promovând și vânzând produsele noastre românești.
Este un om competitiv și exigent, un om corect care se va dedica în toate eforturile sale politice debirocratizării și asigurarea transparenței în toate activitățile statului. Implementarea principiului potrivit căruia statul trebuie să lucreze în slujba cetățenilor și nu invers este unul dintre principalele sale scopuri politice.
Consideră că democratizarea societății se poate accentua prin:
– aducerea deciziei mai aproape de cetățeni prin descentralizare, creșterea gradului de autonomie locală, mărirea numărului de referendumuri pe teme de interes central și local și asigurarea faptului că rezultatele referendumurilor sunt luate foarte în serios de către autoritățile publice.
– implicarea cetățenilor în finanțarea proiectelor publice de interes local sau național (școli, spitale, autostrăzi, căi ferate etc,) prin implementarea unor soluții de crowdfunding pentru aceste proiecte.
Patricia Corlade – Senat, locul al doilea
Este economista și lucrează în domeniul auto de aproape 20 de ani. A lucrat în companii mari pe funcții de conducere până la momentul în care și-a început propria afacere în domeniul vânzarilor auto în 2019.
În cei 5 ani de antreprenoriat a crescut de la vânzarea câtorva mașini la cifre de afaceri de milioane de euro, lucru care a propulsat-o între numele relevante din industrie – remarcate și confirmate de revista Forbes. Este singura femeie antreprenor din această nișă, iar focusul principal în anii care urmează este consolidarea companiei sale pe piața auto aferentă brandurilor premium, exclusiviste și de lux.
Subiectul care o preocupă în mod constant și în care este decisă să se implice prin inițiativele sale politice este acela al concurenței neloiale. Acest subiect impacteaza negativ în mod consistent piața auto, comercianții în mod popular denumiți samsari, cei care nu achita taxe, impozite și încă mai fac tranzactii prin care evită plata TVA-ului – aducându-ne o imagine proastă în toată Europa.
Statul român, în încercările lui fără succes de a-i eradica, complică si mai mult viața celor care sunt cinstiți în această breaslă, încărcându-i inutil birocratic și neavând niciun efect asupra problemelor reale din piață.
Contracararea riscurilor extinse ale concurenței neloiale, care se propagă la nivelul societății va fi prima preocupare legislativă la care este hotărâtă și pregătită să contribuie direct.