
Se apropie vacanța de toamnă cu pași repezi. Asta nu înseamnă că micuții trebuie să stea în casă. Tot ce trebuie să faceți este să vă îmbrăcați adecvat și să ieșiți afară la distracție.
Sugestii și recomandări de activități de toamnă pentru copii
- Explorare senzorială cu frunze. Crearea unei cutii senzoriale pline cu frunze uscate pentru explorare tactilă este o activitate minunată pentru bebeluși și copii mici. Mergeți împreună la cules frunze, apoi pune-le pe toate într-o cutie și lasă copilul să se distreze. Activitatea este bună pentru copiii mici, iar după ce se plictisesc, puteți picta împreună frunzele sau le puteți lipi într-un caiet ca să faceți un „catalog de toamnă” cu cele mai frumoase exemplare.
- Plimbare în natură și vânătoare de comori de toamnă. Pornește alături de copilul tău într-o plimbare în natură pentru a vedea ce înseamnă schimbarea anotimpului și a colecta frunze căzute. Transformă plimbarea într-o vânătoare de comori, colectând ghinde, castane, conuri de brad. Câștigător este cel care a adunat cele mai multe comori. Activitatea oferă un timp prețios pentru a consolida legătura emoțională dintre părinte și copil. Pentru copii mici, creează o listă de vânătoare de comori cu imagini ale obiectelor de găsit, cum ar fi frunze, ghinde și crenguțe. Încurajează-i să caute aceste obiecte discutând culorile, formele și dimensiunile.
- Rețete cu mere de toamnă. O altă activitate de toamnă excelentă pentru copii este să faceți împreună o rețetă cu mere. Lasă copilul să se joace cu făina și cu aluatul, învață-l să măsoare ingredientele cu cana gradată sau pe cântar. Lasă-l să preia controlul asupra rețetei și apoi urmăriți împreună cum se coace prăjitura. La final, copilul va fi mândru de rezultat și de faptul că a făcut prima prăjitură aproape singur.
- Copac de toamnă din plastilină. Copacul de toamnă din plastilină este o activitate minunată pentru o zi răcoroasă de toamnă. Mergi la plimbare pentru a aduna câteva frunze sau folosește frunze artificiale. Activitatea este simplă—modelează un trunchi și ramuri din plastilină maro, iar apoi așază frunzele alese pentru a crea un copac frumos de toamnă.
- Activități cu semințe de dovleac. De ce să nu păstrezi câteva semințe de dovleac și să încerci să faci un set de semințe vopsite, pe care să le folosești pentru activități senzoriale sau pentru diferite proiecte de artizanat? Pictează pe ele sau lipiți-le o foaie pentru a face flori, copaci sau peisaje de toamnă, adăugând frunzulițe, ghinde și altele.
Citiți mai multe detalii, pe totuldespremame.ro.