Hidroconstrucţia, companie care a intrat în insolvenţă la începutul anului 2022, a scos la vânzare un portofoliu de active în valoare de peste 65 milioane de euro, potrivit Infinexa Restructuring SPRL, societate care alături de Muşat & Asociaţii Restructuring Insolvency SPRL face parte din consorţiul desemnat să administreze judiciar compania.
Hidroconstrucţia S.A., cel mai mare antreprenor român în domeniul hidroenergiei, a solicitat insolvenţa în data de 19 ianuarie 2022, din proprie iniţiativă, având datorii de peste 500 de milioane de lei.
În prezent, compania se află în perioada de observaţie, înainte de propunerea unui plan de reorganizare.
Printre activele ce vor fi scoase la licitație de către administratorul judiciar se numără și o clădire a companiei din Brașov, de pe strada 13 Decembrie 106 (zona Rulmentul). Aceasta are parter și două etaje și un teren de 10.462 mp, oar prețul de pornire la licitație este de 988.885 euro fără TVA.
Licitația va avea loc în data de 5 noiembrie, ora 15:00, la sediul Infinexa Restructuring S.P.R.L., din București, City Gate Building-Southern Tower, Piața Presei Libere, nr. 3-5, et. 13, sector 1.
„Orice persoană interesată va avea obligația achiziționării caietului de sarcini cuprinzând descrierea activului, precum și informațiile referitoare la conținutul documentației de participare la licitație, modalitatea de desfășurare a ședințelor, precum și la procedura ulterioară licitației, la prețul de 3.000 Lei (exclusiv TVA) și numai ulterior semnării Angajamentului de confidențialitate privind procedura de valorificare. Documentația de participare la licitație va fi depusă la sediul Infinexa Restructuring S.P.R.L., în plic închis, până cel târziu la data de 04.11.2024, ora 12:00, cu respectarea tuturor condițiilor stabilite prin Caietul de sarcini”, se precizează în anunțul de licitație.
Compania a avut o pierdere de 219 milioane de lei anul trecut
Hidroconstrucţia SA este o companie românească cu capital 100% privat, înfiinţată în 1950, ca unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanţă naţională, precum Vidraru sau Porţile de Fier I şi II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers şi reabilitarea şi extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.
Compania a raportat în 2023 afaceri de 229 milioane lei şi o pierdere netă de 219 milioane lei, la un număr mediu de angajaţi de 764, potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul de Finanţe.