Marian Godină, Viorel Teacă şi Valter Kovacs sunt nume grele în peisajul online. De ani buni, mediul online a devenit un fel de „tărâm al făgăduinţei” mai cu seamă pentru cei neînfricaţi, cărora nu le este teamă să spună lucruri incomode sau să dezvăluie secrete care le-ar putea periclita jobul.
Poliţistul brașovean Marian Godină a devenit celebru în urmă cu mulţi ani în urmă, după ce, fiind poliţist la Circulaţie, în Braşov, a relatat pe Facebook un incident din trafic în urma căruia a lăsat fără permis o persoană sus-pusă, iar aceasta a încercat să-l determine „s-o ierte”. Femeia i-a făcut plângere lui Godină că s-a comportat necorespunzător, iar în replică Godină a postat pe Facebook o înregistrare audio care să confirme faptul că nu el a fost cel cu comportamentul nepoliticos. Apoi, Godină a devenit tot mai celebru pe reţelele sociale, românii fiind cuceriţi de sinceritatea cu care dădea în vileag neregulile din Poliţie, dar şi de faptul că poliţistul… stăpânea limba română.
Anii au trecut, iar în 2016 Godină şi-a lansat prima carte, „Flash-uri din sens opus”. În total, fostul poliţist de la Rutieră, ajuns, între timp, agent în Trupele Speciale, a scris nu mai puţin de cinci cărţi, şi-a deschis o pensiune în Braşov, şi are un succes răsunător pe toate reţelele sociale, câştigând nu doar popularitate, ci şi mulţi bani.
Conform ultimei sale declarații de avere, depusă în 2022, Marian Godină a strâns o mică avere din activitatea pe reţelele sociale. De la Facebook Limited Ireland, Godină a primit 21.682 de lei (aprox. 4.300 de euro), iar de la Google Limited Ireland a câștigat 3.145 de euro, potrivit documentelor consultate de AnchetaZilei.ro.