Poiana Brașov a fost perla stațiunilor montane și, dintotdeauna, la final de săptămână atrăgea turiști din toate colțurile țării. Un reportaj din arhivele Televiziunii Române surprinde atmosfera din stațiune în 1970, când stațiuunea începea să se modernizeze. Principalele atracții erau patinoarul în aer liber, cu o suprafață de 1.800 mp, și teleschiul de pe Pârtia Bradul.
„Poiana Brașov s-a învelit în zăpezi generoase cărora nu le-au scăpat decât cei 1.800 mp ai patinoarului. Inghețat nu atât de geruri, cât de o instalație frigorifică automată. Schliftul este deosebit de solicitat mai ales în zilele de sărbătoare. Și pentru ca sportului să i se adauge cultura, Poiana s-a împodobit cu opere de artă, iarna sculptând abstract”, remarcau autorii reportajului.
Conform publicației „Drum nou” ( Organ al Comitetului Județean Brașov al PCR și al Consiliului Popular Județean Brașov), un „studiu tehnico-economic elaborat de proiectanții și arhitecții de la DSAPC” (Direcţia pentru Sistematizare, Arhitectură şi Proiectarea Construcţiilor), în Poiana Brașov, trebuiau să apară „construcții cu caracter sportiv de agrement”. Este vorba de bazine acoperite pentru înot, terenuri de golf și multe altele. Nimic din ce spuneau specialiștii de atunci nu s-a întâmplat până în 1989.
Nu s-a făcut niciun teren de golf, nicio trambulină, cazinou sau poligon de tir sportiv. În schimb, după 1990 au apărut zeci de construcții cu scop hotelier, astfel încât Poiana Brașov a ajuns o destinație de lux, dar fără nicio activitate disponibilă în afara practicatului sporturilor de iarnă.