Chiar dacă vara a trecut și toamna și-a făcut timid simțită apariția, încă ne mai putem bucura de soare și de întâlniri cu prietenii cu care să stăm la povești în jurul unui grătar. Și cum românilor le plac mesele îmbelșugate și bucatele savuroase, care le trezesc amintiri legate de anumite locuri sau persoane dragi, PENNY este partenerul ideal atunci când vine vorba despre produse românești.
Pentru ca rețetele de odinioară să fie preparate cu pricepere, ai nevoie de ingrediente de calitate pe care le poți găsi în gama Hanul Boieresc, de la PENNY, ce se remarcă prin calitate și prospețime. De la carne, lactate, brânzeturi, mezeluri, alimente de bază, conserve de legume și fructe, dulciuri, băuturi alcoolice și nealcoolice, pește și produse din pește, Hanul Boieresc se adresează atât consumatorilor îndrăgostiți de produsele tradiționale, cât și celor mai pretențioși și sofisticați.
Transformă fiecare rețetă într-o experiență culinară care să le rămână oaspeților întipărită în minte. Pentru a reda memoria gusturilor și aromelor de odinioară, alege cu atenție și pricepere ingredientele pe care le vei folosi.
Mizează pe ingrediente din gama Hanul Boieresc, marcă proprie PENNY
Atunci când vrei să încânți papilele gustative ale celor care-ți vor degusta cele mai râvnite bucate, mergi în magazinele PENNY și caută la raft gama Hanul Boieresc. Vei vedea că te îmbie cu produse delicioase pe care le poți folosi cu încredere pentru a oferi un strop de magie rețetelor tale.
Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești, chef Alex Petricean împreună cu PENNY a lansat o nouă mini-serie video Memoria gustului de vară – În rețete cu poveste , un proiect video promovat pe YouTube și pe website. Vei putea vedea cum chef Alex Petricean reinterpretează gusturile românești lăsându-se inspirat chiar de poveștile și amintirile de odinioară ale oamenilor. Pentru pasionații care gătesc și consumă cu plăcere preparate gustoase cu ingrediente de calitate, chef Petricean dezvăluie secretele bucătăriei de vară a românilor, de care te poți bucura și tu, dacă îi urmezi cu atenție sfaturile.
Din dragostea pentru gătit, mereu poate ieși o rețetă memorabilă
Unele dintre cele mai frumoase momente sunt cele petrecute în zilele de vară, în care te vezi cu familia și cei mai buni prieteni, la curte sau cât mai aproape de natură, la un grătar cu cărnuri zemoase și aromate, acompaniat de o bere rece cu gust amărui.
Impresionează-ți invitații cu o ceafă de porc la grătar, pe care chef Alex Petricean îți propune să o prepari într-un mod diferit. Inspirat de una dintre amintirile exprimate online în povestirile comunității celor pasionați de gastronomie, Alex Petricean te provoacă să încerci o ceafă de porc la grătar în stil marinăresc.
Înainte de a savura preparatele delicioase, reinterpretate sub „bagheta“ sa magică, realizate cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY, trebuie să pregătești cu atenție grătarul. În primul rând, curăță-l bine, cu o perie de sârmăși unge-l cu puțină grăsime. Folosește lemne pentru aprinderea focului, pentru că acestea redau savoarea naturală a fripturii.
Cum prepari o ceafă de porc la grătar, în stil marinăresc
Pentru a-ți aminti momentele frumoase petrecute la malul mării și a te ospăta așa cum o fac și marinarii, mergi la PENNY și cumpără o cantitate suficientă de ceafă de porc proaspătă 3RO de la Hanul Boieresc, din care să mănânce pe săturate toți invitații. Asezoneză carnea cu sare și piper, apoi unge-o bine cu ulei. Așază ceafa pe grătar și întoarce-o la fiecare două minute până se rumenește bine.
În paralel, chef Alex Petricean recomandă să călești, într-o oală de fontă, usturoiul cu ardeiul iute, apoi să adaugi roșiile tăiate mărunt și să amesteci bine până obții un sos gros. Pentru a oferi sosului o aromă irezistibilă, condimentează-l cu sare, piper și toacă deasupra lui o legătură de pătrunjel proaspăt. După ce ceafa e gătită, pune pe ea felii de cașcaval sau brânză și lasă-le să se topească pe grătar.
Într-o tigaie cu ulei încins, prăjește ouăle ochiuri și așază câte unul pe fiecare bucată de ceafă.
La final, toarnă sosul marinăresc pe deasupra bucăților suculente de ceafă și decorează farfuria cu frunze verzi de pătrunjel. Servește această rețetă cu poveste alături de o bere rece sau una dintre băuturile tale preferate.
Lasă-ți imaginația și creativitatea să te însoțească atunci când gătești. Astfel, poți să aduci, în fiecare zi, în farfurie, cele mai frumoase amintiri și, asemenea unui adevărat bucătar, să reinterpretezi rețetele favorite, pentru un gust desăvârșit.