Close Menu
    Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov
    Home»Viata Brasovului»Politica»Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video: „Știu că avem nevoie de o schimbare adevărată”

    Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video: „Știu că avem nevoie de o schimbare adevărată”

    0
    By Biz Brasov on 11 septembrie 2024 Politica, Social, Stiri Brasov, Știri Naționale
    Share
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Mircea Geoană și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale printr-un mesaj video: „Știu că avem nevoie de o schimbare adevărată”

    Mircea Geoană (66 de ani), fost președinte al PSD și fost secretar general adjunct al NATO, și-a anunțat miercuri candidatura ca independent la alegerile prezidențiale, printr-un mesaj video postat pe rețelele sociale. El a mai candidat la prezidențiale în 2009, ca președinte PSD, dar a pierdut în turul secund în fața lui Traian Băsescu.

    ”Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a spus Geoană.

    Mircea Geoană a ocupat funcția de secretar general adjunct al NATO din 2019 până pe 10 septembrie 2024. El s-a folosit permanent în ultimii doi ani de deplasările și de ieșirile publice în calitate de secretar adjunct al NATO pentru a lansa mesaje de candidat la prezidențiale, scrie g4media.ro. În ultima sa vizită în România în calitate de oficial NATO, Geoană a vizitat baza de la Cincu (județul Brașov), dar s-a folosit de prilej pentru a participa la ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Tot acolo a declarat pentru Turnul Sfatului, în legătură cu o eventuală candidatură la prezidențiale că ”nu spun că nu sunt interesat”, o primă recunoaștere că se pregătește de alegerile de anul viitor.

    Geoană a fost ambasador al României în SUA, după care a devenit ministru de Externe în guvernul PSD condus de Adrian Năstase. În 2004 a candidat la Primăria București din partea PSD, dar a fost învins de Traian Băsescu.

    Citește și:

    Trafic îngreunat pe strada De Mijloc din Brașov, în urma unei tamponări între mai multe autovehicule

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului

    Avizul de muncă pentru un cetăţean străin. Care sunt paşii esenţiali pentru angajatorii care doresc să aducă forţă de muncă din afara Uniunii Europene

    În 2005 el a devenit președintele PSD după ce l-a învins pe Ion Iliescu și a ocupat funcția până în 2009, când a fost exclus din partid după ce a pierdut alegerile prezidențiale.

    Punctele-cheie și marile controverse din trecutul politic al lui Mircea Geoană

    În aprilie 2024, Mircea Geoană a avut o rară ieșire publică la adresa corupției din clasa politică. Într-un interviu la Digi24, Geoană a spus că ”sistemul nostru politic, clasa noastră politică, a rămas în urma transformărilor din societate. Aceste lucruri sunt agravate şi de metehne mai vechi: nepotism, clientelism, prea multă corupţie”.

    Geoană, care este într-o campanie de imagine de peste un an, a vorbit extrem de rar despre corupție în discursurile și prezențele mediatice.

    Ionuț Costea, cumnatul său, a fost condamnat în mai 2023 la 6 ani de închisoare printr-o sentință definitivă în dosarul DNA privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate. Costea e dat în urmărire internațională după ce a fugit din țară.

    Într-un alt dosar, procurorii DNA au clasat în decembrie 2019 acuzaţia care îl viza pe Mircea Geoană după ce a fost denunţat de Şerban Pop, fostul şef al Fiscului. Informația apare în rechizitoriul prin care Pop a fost deferit Justiţiei pentru luare de mită, iar acuzaţia care îl viza pe Geoană a fost clasată, scria G4Media în ianuarie 2020.

    Fostul lider al PSD era vizat pentru săvârşirea infracţiunii de la articolul 13 din legea 78/2000 privind combaterea corupţiei, „folosirea influenţei pe care o deţinea pentru obţinerea unor sume de bani” ce urma să le folosească în campania electorală de la alegerile parlamentare din 2008. Geoană a fost denunţat de fostul şef al Fiscului, Şerban Pop, abia în ianuarie 2017, însă procurorii au constatat că fapta era prescrisă încă din 2013.

    Vizită la Moscova în 2009

    Locul numărul doi în NATO pe care îl ocupă Mircea Geoană îi oferă într-o eventuală campanie electorală credibilitate și o orientare occidentală care nu poate fi contestată. Însă oficialul NATO nu a lămurit public niciodată vizita la Moscova, din primăvara anului 2009. Potrivit unor surse, în deplasarea sa privată în capitala Rusiei, Mircea Geoană s-a întâlnit în taină cu unul dintre consilierii președintelui Medvedev. Întâlnirea ar fi fost aranjată de Boris Golovin, om de afaceri cu interese în domeniul energetic în România, despre care presa a scris că ar fi ex-ofițer GRU. Vizita a fost confirmată de fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.

    Mircea Geoană, intermediarul lui Cătălin Voicu

    Mircea Geoana, ar fi intermediat în 2006, când era președinte al Senatului, o întâlnire între vicepreședintele PSD Dolj, Maria Schutz, pe atunci cercetată penal pentru înșelăciune, și senatorul PSD, Cătălin Voicu, condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu, potrivit unor surse.

    Evenimentul Zilei a scris că Mircea Geoană îl prezentase pesediștilor pe Cătălin Voicu, în 2006, drept omul care le-ar putea rezolva problemele din justiție.

    Potrivit procurorilor, în 2006 ar fi avut loc un schimb de SMS-uri între liderul PSD de atunci, Mircea Geoană, și vicepreședinta PSD Dolj, Maria Schutz. Aceasta se plângea că e cercetată penal alături de alți pesediști, iar Geoană îi răspundea, chemând-o la București. Ulterior, între cei doi are loc și o discuție telefonică, în care Mircea Geoană îi spune să vorbească cu senatorul Cătălin Voicu, îi dă numărul de telefon sugerând că senatorul PSD îi va rezolva problema. Mircea Geoană a susținut că nu a intervenit în nici un fel pentru Maria Schutz. „Haide, domnule. Nu am intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală. Invocă niște minciuni ca de fiecare dată, nu niște sms-uri. Nu știu de unde au plecat astfel de informații”.

    Mircea Geoană, singurul lider exclus de două ori din PSD

    Mircea Geoană este singurul președinte PSD care a sfârșit prin a fi exclus din partid. De două ori. După ce a pierdut alegerile prezidențiale, Mircea Geoană a pierdut și șefia partidului, iar în 2011, pe fondul unui conflict cu președintele Victor Ponta, a fost exclus de Comitetul Executiv Național, cu 50 de voturi pentru, cinci împotrivă și trei abțineri. BPN al PSD decisese înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlățean la conducerea Senatului, dar Mircea Geoană s-a opus și a intrat în conflict cu Victor Ponta, iar indisciplina lui a fost sancționată. Totuși, Geoană a fost reprimit în partid un an mai târziu, doar ca să fie exclus din nou la finalul anului 2014, împreună cu Dan Șova și Marian Vanghelie. Aceștia lansaseră o serie de critici la adresa lui Victor Ponta și Liviu Dragnea, după pierderea alegerilor prezidențiale.

    Partidul și ceasurile lui Vanghelie

    După cea de-a doua excludere din PSD, Mircea Geoană a lansat împreună cu Marian Vanghelie un partid care se numea România Noastră. Platforma politică nu a înregistrat rezultate notabile. Doi ani mai târziu, adică în 2017, Mircea Geoană și Marian Vanghelie se întâlneau la tribunal. Primul dintre ei a dat o mărturie completă despre trei ceasuri scumpe, în valoare de 100.000 de euro, primite cadou de la fostul primar al sectorului 5. Procurorii spuneau că obiectele de lux au fost achiziționate de Marian Vanghelie din șpaga de 30 de milioane de euro, pentru care fostul edil a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

    Mircea Geoană a recunoscut că a primit cadourile de la Marian Vanghelie, dar a spus că nu i s-a solicitat niciun favor în schimbul lor.

    ”Aceste bunuri au fost dăruite martorului Geoană Mircea Dan la diferite ocazii, acesta fiind un dobânditor de bună-credință. Bunurile primite au fost supuse unor operațiuni de ascundere a originii infracționale”, au subliniat procurorii.

    Anul trecut, judecătorii au decis că Mircea Geoană trebuie să returneze cele trei ceasuri, pe care s-a pus sechestru.

    A stat 11 ani într-o casă RA-APPS

    Mircea Geoană a locuit într-o casă RA-APPS în perioada 2004-2015. A primit locuinţa când era ministru de Externe și plătea o chirie modică, potrivit ziarului România Liberă. Între 2009 şi 2011, chiria imobilului a fost plătită de Senat ca locuinţă de protocol pentru şeful acestei instituţii. Apoi, Mircea Geoană a plătit singur chiria care a ajuns între timp la 3.200 de euro pe lună şi a tot promis în repetate rânduri că se mută pentru că îl costă prea mult.

    Totuși, nu a plecat în 2012 după prima excludere din PSD, dar a fost nevoit să plece în 2015, după ce Victor Ponta l-a eliberat din funcţia de înalt reprezentant al prim-ministrului pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică. Vila în care a locuit familia Geoană avea 8 camere şi o suprafaţă de 246 de mp. Casa putea fi cumpărată, dar Mircea Geoană a declarat că nu își permite să plătescă preţul cerut de RA-APPS.

    Vizita la Sorin Ovidiu Vîntu

    Dezbaterea dintre Mircea Geoană și Traian Băsescu, abia obținută de staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu, ar fi trebuit să se desfășoare miercuri, pe 2 decembrie 2009. A fost mutată joi, pentru a include în dezbatere subiectul capturării lui Nicolae Popa la Jakarta, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, a povestit ani mai târziu, la Digi24, Sebastian Lăzăroiu, fost membru al staff-ului de campanie al lui Traian Băsescu. Îngrijorat de situație, miercuri seară, Sorin Ovidiu Vântu aranjează o întâlnire cu Mircea Geoană, iar un paparazzo angajat de echipa lui Băsescu l-a surprins pe candidatul la prezidențiale în fața casei mogulului. Întrebat în timpul dezbaterii despre vizită, Mircea Geoană a recunoscut în fața lui Traian Băsescu că s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, evenimentul scandalizând electoratul. Mircea Geoană a declarat ulterior că regretă această vizită, dar că nu ar fi reprezentat momentul decisiv al campaniei. sursa: g4media.ro

    Share. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram
    Previous ArticleBrașov-Sighișoara, una dintre rutele scurte pe care care vor circula noi trenuri electrice. Autoritatea pentru Reformă Feroviară vrea să cumpere încă 58 de rame electrice regionale
    Next Article Grupul german Magnet Schultz a cumpărat unul dintre „puii” companiei Electroprecizia Săcele
    Biz Brasov
    • Website

    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Alte stiri similare

    Trafic îngreunat pe strada De Mijloc din Brașov, în urma unei tamponări între mai multe autovehicule
    Social By Biz Brasov0

    Trafic îngreunat pe strada De Mijloc din Brașov, în urma unei tamponări între mai multe autovehicule

    17 iunie 2025

    Traficul este îngreunat în această dimineață pe strada De Mijloc spre strada Stadionului, în urma unei tamponări care a avut…

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului
    Social By Biz Brasov0

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului

    17 iunie 2025

    Pe 17 iunie 1910, inginerul şi inventatorul Aurel Vlaicu a executat primul zbor din istoria aviaţiei române. Avionul a fost…

    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”
    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”

    17 iunie 2025

    Zona Tohanul Nou, care aparține de Zărnești, s-a dezvoltat în ultimii ani, iar odată cu creșterea numărului de consumatori, rețelele…

    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”
    Economie By Ovidiu Vranceanu0

    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”

    17 iunie 2025

    RATBV, compania care asigură transportul public în municipiul Brașov și în zona metropolitană, a încheiat anul trecut cu afaceri de…

    Vrem sau nu vrem trotinete electrice de închiriat pe străzile Brașovului? Susținătorii acestui mijloc de transport au lansat o petiție publică
    Administratie By Ionuț Dincă0

    Vrem sau nu vrem trotinete electrice de închiriat pe străzile Brașovului? Susținătorii acestui mijloc de transport au lansat o petiție publică

    17 iunie 2025

    Companiile Uber și Bolt au vrut să readucă trotinetele electrice pe străzile Brașovului, după ce serviciul a fost suspendat de către…

    Tunelul ce subtraversează Centrul Râșnovului va fi iluminat cu senzori care vor detecta prezența mașinilor. Costul lucrărilor depășește 30.000 de lei
    Economie By Ionuț Dincă0

    Tunelul ce subtraversează Centrul Râșnovului va fi iluminat cu senzori care vor detecta prezența mașinilor. Costul lucrărilor depășește 30.000 de lei

    17 iunie 2025

    Centrul oraşului Râşnov a fost transformat în piaţă pietonală, iar traficul a fost direcţionat în subteran, începând cu anul 2016.…

    Avizul de muncă pentru un cetăţean străin. Care sunt paşii esenţiali pentru angajatorii care doresc să aducă forţă de muncă din afara Uniunii Europene
    Economie By Biz Brasov0

    Avizul de muncă pentru un cetăţean străin. Care sunt paşii esenţiali pentru angajatorii care doresc să aducă forţă de muncă din afara Uniunii Europene

    17 iunie 2025

    Tot mai mulţi angajatori români se confruntă cu dificultăţi în recrutarea forţei de muncă locale, motiv pentru care soluţia angajării…

    Unde muncește brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul 15: „Am descoperit o lume nouă”
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Unde muncește brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul „Chefi la cuțite”, sezonul 15: „Am descoperit o lume nouă”

    17 iunie 2025

    Brașoveanul Claudiu Gherguț, câștigătorul sezonului 15 „Chefi la cuțite”, s-a întâlnit cu Chef Richard Abou Zaki în Italia, la Retroscena,…

    VIDEO Cum se antrenează „mascații” de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Acum 30 de ani, 63 de polițiști deveneau luptători de elită
    Social By Biz Brasov0

    VIDEO Cum se antrenează „mascații” de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Acum 30 de ani, 63 de polițiști deveneau luptători de elită

    17 iunie 2025

    Serviciul Independent de Intervenții și Actiuni Speciale (abreviat: SIAS) este unitatea centrală a Poliției Române care gestionează activitatea cunoscută sub conceptul de intervenții și…

    Traiul la bloc sau la casă? Avantajele și dezavantajele fiecărei variante
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Traiul la bloc sau la casă? Avantajele și dezavantajele fiecărei variante

    17 iunie 2025

    A sta la bloc sau la casă este o alegere cu implicații majore pe termen lung, fiecare dintre variante oferind…

    Muzeul calului secuiesc se va deschide anul viitor în incinta unui vechi castel aflat la 45 de kilometri de Brașov, care este în curs de restaurare
    Social By Ionuț Dincă0

    Muzeul calului secuiesc se va deschide anul viitor în incinta unui vechi castel aflat la 45 de kilometri de Brașov, care este în curs de restaurare

    16 iunie 2025

    Lucrările de restaurare şi reabilitare a castelului Miko din localitatea Olteni, aflată la 45 km de Brașov, se vor finaliza…

    VIDEO Momentul în care mașina drumarilor este lovită de un TIR pe DN 1, între Ghimbav și Codlea
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    VIDEO Momentul în care mașina drumarilor este lovită de un TIR pe DN 1, între Ghimbav și Codlea

    16 iunie 2025

    Traficul a fost blocat pe DN 1, între localităţile Ghimbav şi Codlea, în urma unui accident în care au fost…

    „Parfum de altădată”, concert special susținut de Cvintetul vocal Anatoly la Opera Brașov
    Cultură By Laura Nilescu Gal0

    „Parfum de altădată”, concert special susținut de Cvintetul vocal Anatoly la Opera Brașov

    16 iunie 2025

    Sâmbătă, 21 iunie 2025, de la ora 18.30, în sala Operei Brașov, Cvintetul vocal ANATOLY vă invită la un concert…

    Dacă tot avem aeroport la Brașov, Universitatea Transilvania lansează un program nou de Masterat, în „Inginerie și management în aviație”
    Administratie By Biz Brasov1

    Dacă tot avem aeroport la Brașov, Universitatea Transilvania lansează un program nou de Masterat, în „Inginerie și management în aviație”

    16 iunie 2025

    Universitatea TRANSILVANIA din Brasov are vești bune pentru pasionații de aviație sau pentru cei care își doresc o carieră în…

    Războiul dintre Israel și Iran afectează în mod direct Brașovul. Primul zbor charter Tel Aviv-Brașov care trebuia să aibă loc pe 23 iunie este în mod cert anulat
    Economie By Ovidiu Vacaru0

    Războiul dintre Israel și Iran afectează în mod direct Brașovul. Primul zbor charter Tel Aviv-Brașov care trebuia să aibă loc pe 23 iunie este în mod cert anulat

    16 iunie 2025

    După cum Biz Brașov vă anunța în exclusivitate în luna ianuarie, un om de afaceri româno-israelian din Brașov încearcă să…

    Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Brașov va fi reluat. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorul candidat?
    Sănătate By Laura Nilescu Gal0

    Concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean Brașov va fi reluat. Ce condiții trebuie să îndeplinească viitorul candidat?

    16 iunie 2025

    În condițiile în care funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Braşov este în continuare vacantă, Consiliul…

    Dorking Choral Society, un cor din Anglia, în concert la Biserica Neagră
    Cultură By Laura Nilescu Gal0

    Dorking Choral Society, un cor din Anglia, în concert la Biserica Neagră

    16 iunie 2025

    În 19 iunie, de la ora 18.00, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov invită publicul la un concert…

    Aproape 600 de copii din Râșnov au fost consultați stomatologic de 6 profesori universitari și 12 studenți de ani terminali. Rezultatul: „O stare de sănătate orală îngrijorătoare”
    Administratie By Biz Brasov0

    Aproape 600 de copii din Râșnov au fost consultați stomatologic de 6 profesori universitari și 12 studenți de ani terminali. Rezultatul: „O stare de sănătate orală îngrijorătoare”

    16 iunie 2025

    O echipă formată din 𝟲 𝗰𝗮𝗱𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗱𝗮𝗰𝘁𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗶 𝟭𝟮 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗻𝗶𝗶 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶 𝗮𝗶 𝗙𝗮𝗰𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗰𝗶𝗻𝗮 de la 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮…

    Trafic blocat pe DN 1, între Ghimbav și Codlea, în urma unui accident rutier
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Trafic blocat pe DN 1, între Ghimbav și Codlea, în urma unui accident rutier

    16 iunie 2025

    Traficul rutier este blocat pe DN1, între localitățile Ghimbav și Codlea, din cauza unui accident rutier. „În accident au fost…

    FOTO Ambasadorul Marii Britanii a participat la o vizionare privată a expoziției „Lee Miller”, organizată la Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea. Ce mesaj a transmis Majestatea Sa?
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    FOTO Ambasadorul Marii Britanii a participat la o vizionare privată a expoziției „Lee Miller”, organizată la Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea. Ce mesaj a transmis Majestatea Sa?

    16 iunie 2025

    Excelența Sa, Giles Portman, Ambasadorul Marii Britanii în România, a participat la o vizionare privată a expoziției de referință Lee Miller’s…

    Ultimele Știri Adăugate
    Trafic îngreunat pe strada De Mijloc din Brașov, în urma unei tamponări între mai multe autovehicule

    Trafic îngreunat pe strada De Mijloc din Brașov, în urma unei tamponări între mai multe autovehicule

    Social 17 iunie 2025
    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului

    Primul zbor din istoria aviației române, sărbătorit astăzi: 115 ani de la primii 50 de metri deasupra pământului

    Social 17 iunie 2025
    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”

    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”

    Stiri Brasov 17 iunie 2025
    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”

    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”

    Economie 17 iunie 2025

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Cezar la Dacă tot avem aeroport la Brașov, Universitatea Transilvania lansează un program nou de Masterat, în „Inginerie și management în aviație”
    • Grigore Gheba la Propunere în discuție? Cât ți-ar lua „taxa universală” din cont, dacă vei scoate banii de la bancomat
    • Grigore Gheba la Pentru spectacolul întoarcerii cavalerilor teutoni în Cetatea Feldioarei, „acompaniați” de mai mulți artiști printre care se va numără și Irina Rimes, Primăria va plăti peste 320.000 de lei
    • Cezar la Brașovul, unul dintre județele cu mare concentrație de lupi. Specia are statut schimbat, după ce poneiul președintei Comisiei Europene a fost devorat de un lup
    Alte Știri Brașov
    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”

    Zărneștiul investește peste 1 milion de lei pentru ca o zonă a orașului să nu mai rămână „pe uscat”

    17 iunie 2025
    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”

    RATBV, susținut în proporție de aproape 80% din bugetele primăriilor. Anul trecut a vândut bilete de 49,6 milioane de lei, dar a primit subvenții de 180 de milioane de lei / „În ultimii patru ani, cheltuielile RATBV au scăpat de sub control”

    17 iunie 2025
    Vrem sau nu vrem trotinete electrice de închiriat pe străzile Brașovului? Susținătorii acestui mijloc de transport au lansat o petiție publică

    Vrem sau nu vrem trotinete electrice de închiriat pe străzile Brașovului? Susținătorii acestui mijloc de transport au lansat o petiție publică

    17 iunie 2025
    Tunelul ce subtraversează Centrul Râșnovului va fi iluminat cu senzori care vor detecta prezența mașinilor. Costul lucrărilor depășește 30.000 de lei

    Tunelul ce subtraversează Centrul Râșnovului va fi iluminat cu senzori care vor detecta prezența mașinilor. Costul lucrărilor depășește 30.000 de lei

    17 iunie 2025
    Festivaluri & Evenimente 2024

    Festivaluri Romania din 2024 prezente în Ghidul Festivalurilor alcătuit de Zile și Nopți. Festivaluri sunt prezente în următoarele orașe:

    • Evenimente București
    • Evenimente Brașov
    • Evenimente Cluj-Napoca
    • Evenimente Timișoara
    • Evenimente Iași
    • Evenimente Constanța
    • Evenimente Sibiu
    • Evenimente Oradea

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.