Începând cu 1 septembrie, firma de consultanță si management hotelier Kronstadt Hospitality Expert, preia managementul hotelului CASA VIOREL din Poiana Brașov.
Contractul va fi de tip, lease pe o perioada de 10 ani, acesta fiind primul pas, în a iniția și alte preluări la nivel național fie în contract de lease, fie în contract de management. Kronstadt Hospitality este sub conducerea lui Alecsandru Blandu, un profesionist cu experiență practică în managementul veniturilor, managementul operațional și poziționarea strategică a hotelurilor
„Ne propunem ca această preluare să fie primul pas în a dezvolta și alte colaborări cu alte proprietăți din țară. Ne dorim ca acest hotel să rămână un adevarat landmark al Poienii Brasov, păstrându-și valorile și identitatea creată de-a lungul anilor de proprietar. Casa Viorel îmbină ospitalitatea boierească a vremurilor de odinioară cu tradiția montană autentică, un loc unde oaspeții se bucură de hrană proaspătă provenită de la furnizori locali, în concept de slow food, și de liniștea oferită de liziera pădurii. Avem o strategie foarte clară: în următoarea perioadă vom face o serie de investiții în eficientizare energetică, eficientizare operațională și dezvoltarea de facilități de relaxare.
Dezvoltarea conceptului de relaxare- spa, se va realiza cu un concept personalizat în parteneriat cu Oana Manole – Consultant Spa D’Or si Partener Kronstadt Hospitality Expert.
Managementul operațional va fi asigurat de către Daniel Nica, cu o experiență de peste 20 ani în industrie si un background puternic în zona de Food & Beverage.
Pe lângă proiectele de eficientizare în infrastructură, ne propunem să dezvoltăm un concept inedit al unei sali de evenimente, transformând actualul grajd al cailor lipițani”, a declarat Blandu Alecsandru-Ionut – Managing Partner Kronstadt Hospitality Expert.
Hotelul „Casa Viorel” este în pachetul de proprietăți deținut de Virel Nica, un cunoscut cârciumar din Poiana Brașov. Nica este și proprietarul restaurantului Coliba Haiducilor, unul dintre cele mai cunoscute și frecventate localuri din Poiana Brașov. Nica lucrează la Colibă de când restaurantul s-a deschis , în 1967, în cadrul ONT Carpați Brașov. Directorul general era atunci Andreescu Șerbănică, unchiul lui Viorel Nica și cel care l-a adus la Coliba Haiducului pe -poate-cel mai cunoscut cârciumar din zona Brașovului.
În cei 57 de ani de când și-a deschis porțile, restaurantul a adunat la mese președinți, politicieni, ambasadori, artiști, oameni de afaceri, sportivi, români și străini deopotrivă. Restaurantul a fost al statului în comunism, iar în anii 90 a fost cumpărat de Viorel Nica, Nea Viorel, cum îl știu toți cei care i-au trecut pragul și pe care i-a făcut să se simtă ca în familie.
O vreme, Coliba Haiducilor a fost administrată de altcineva. După trei ani de administrație externă, Elena Nica, fiica lui Nea Viorel, a preluat conducerea și se ocupă de restaurant.
„A existat o perioadă în care am încercat să colaborăm cu altcineva, deoarece tata a vrut pur și simplu să respire, să ia aer de pădure, să se plimbe toată ziua și să rămână sănătos. Cumva, a fost chiar perioada pandemiei. Din punctul meu de vedere, le așează Dumnezeu pe toate. A fost un moment de respiro, dar atât clienții, cât și angajații și-au dorit să fim, din nou, familia care am fost și să rămânem tot o familie”, spunea Elena Nica în urmă cu un an.
Rămâne de văzut dacă, după experiența nereușită de externalizare a managementului de la Coliba Haiducilor, administrarea Hotelul Casa Viorel de către o companie din exterior va fi de succes.