Sâmbătă seara, un apel primit prin Sistemul de urgență 112 i-a pus în alertă pe polițiștii brașoveni. Solicitarea venea de la o tânără care a văzut mai multe mesaje postate pe o rețea de socializare de fostul său prieten, în care persoana își exprima, printre cuvinte, intențiile de suicid. Știind că fostul său prieten avusese și în trecut o astfel de cădere, mesajele au fost apreciate de femeie într-un mod cât se poate de serios, așa că prima reacție a fost să apeleze 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝟏𝟏𝟐.
„Prin urmare, cei doi polițiști de la Secția 3-Brașov, aflați în patrula cea mai apropiată de adresa indicată, s-au deplasat în timpul cel mai scurt posibil la apartamentul bărbatului și chiar în momentul postării ultimelor mesaje, în care își anunța gestul nesăbuit, Florin și Mihai se găseau la ușă și insistau ca tânărul să le răspundă pentru a-l determina să renunțe la plan. Starea de spirit și profesionalismul pe care cei doi tineri polițiști l-au avut în situația critică creată, unde fiecare secundă a contat, i-a făcut să spargă ușa de acces și să pătrundă în imobil, acolo unde l-au și găsit pe tânărul, de 19 ani, în stare de inconștiență. Imediat cadrele medicale, care, de asemenea, au pătruns în imobil, i-au aplicat măsurile de prim-ajutor și astfel persoana a fost stabilizată și transpostată în viață la unitatea medicală”, au transmis pe rețelele de socializare reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Apelarea prin 𝑺𝒊𝒔𝒕𝒆𝒎𝒖𝒍 𝑵𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍 𝒅𝒆 𝑼𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̦𝒂̆ 112 trebuie făcută numai în cazuri de urgență, care necesită intervenția promtă a structurilor implicate, așa cum a fost și în cazul prezentat.
Pentru a câștiga timp, în astfel de momente, este nevoie să că păstrați controlul și să răspundeți la întrebările pe care vi le adresează operatorul 112.
E necesar să comunicați cu exactitate timpul și locul producerii evenimentului, numărul și semnalmentele persoanelor implicate, obiective din zonă, nume de străzi sau alte detalii necesare.
All reactions:
166Jandarmeria Mobilă Brașov and 165 others