
Daniela Graura a intrat în antreprenoriat când avea 23 de ani. Lucrase anterior doar nouă luni, iar apoi a făcut un salt către necunoscut. A început cu producţia alimentară, pentru ca apoi să îşi dezvolte businessul în zona de ospitalitate.
„Sunt activă în antreprenoriat – în industria alimentară şi în ospitalitate – de 28 de ani. Primul meu pas a fost înspre producţia de hrană. Am fost mai întâi fermier. Ospitalitatea a venit apoi, a fost cumva direcţia firească de mers. Mi s-a părut că în domeniu poţi să creezi şi să păstrezi o relaţie directă cu clienţii, aşa că am deschis un restaurant, iar apoi serviciul de catering“, spune ea.
Businessul l-a pornit în Făgăraş, judeţul Braşov, pentru că locuieşte aici. Familia ei e de şapte generaţii în judeţul Braşov. Aşadar, nu i-a trecut niciodată prin minte să plece pe undeva definitiv.
„Câteva călătorii în Europa în primii ani m-au ajutat să înţeleg că Braşovul are resurse şi are o direcţie. Am călătorit pentru că am vrut să înţeleg cum funcţionează ospitalitatea, cum faci ca lucrurile să fie coerente, cum te responsabilizezi de tot parcursul. A fost o lecţie. Iar apoi am deschis un restaurant în Făgăraş.“
Astăzi, sub umbrela Casa Terra există restaurantul cu acelaşi nume ca formă de comunicare şi de activitate de bază, însă antreprenoarea a dezvoltat la scurtă vreme de la deschiderea localului şi un serviciu de catering, asta pe lângă atelierul de producţie de alimente naturale tradiţionale, realizate din resursele din zonă.
Citiți mai multe detalii pe zf.ro.