Obținerea unui spațiu de locuit curat și organizat nu numai că este posibilă, dar poate fi, de asemenea, simplă și satisfăcătoare cu abordarea corectă. O casă bine întreținută nu numai că îmbunătățește aspectul estetic, dar contribuie și la un mediu de viață mai sănătos, reducând alergenii și minimizând stresul.
Ca să-ți ușurăm procesul, îți oferim câteva sfaturi și trucuri utile pentru curățenia în casă, pe care le poți implementa cu ușurință.
De unde începi curățenia în casă
Curățenia în casă poate fi mai ușor de gestionat dacă o împarți în pași, pe care să-i abordezi sistematic fără să te simți împovărat/ă de întreaga sarcină.
- Începe prin a face ordine fiecare cameră. Adună toate obiectele care nu au ce căuta în locul lor actual. Asta include ridicarea hainelor, jucăriilor, cărților și a altor obiecte împrăștiate. Dezordinea nu numai că face curățenia mai ușoară, dar îți oferă și un sentiment de împlinire și reduce stresul.
- Prioritizează zonele cu trafic intens: Concentrează-te mai întâi pe zonele cu trafic intens, cum ar fi living-ul, bucătăria și baia. Aceste zone tind să acumuleze cea mai multă murdărie și sunt adesea cele mai folosite spații dintr-o casă. Dacă începi cu aceste zone, te asiguri că cele mai importante părți ale locuinței tale sunt curate și prezentabile.
- Produsele și uneltele pentru curățenia în casă: Înainte de a începe curățenia, adună toate consumabilele necesare: soluții de curățare, cârpe din microfibră, bureți, mături, mopuri și un aspirator. Având totul la îndemână, vei preveni întreruperile și vei face procesul mai eficient.
- Șterge praful și aspiră: Începe curățenia în casă prin ștergerea prafului de pe suprafețe de sus în jos. Începe cu corpurile de iluminat și rafturile și coboară până la mese și plinte. După ce ștergi praful, aspiră covoarele, mochetele și tapițeriile pentru a îndepărta praful și resturile. În cazul pardoselilor din lemn de esență tare sau din gresie, aspiră și apoi dă cu mopul pentru a te asigura că acestea sunt imaculate.
- Curăță geamurile și oglinzile: Folosește un detergent pentru geamuri pentru a șterge geamurile și oglinzile, asigurându-te că acestea sunt lipsite de urme. Ferestrele curate permit să intre mai multă lumină naturală în casă, îmbunătățindu-i aspectul.
- Pregătește bucătăria și baia: În bucătărie, șterge blaturile, dulapurile și aparatele. Nu uita să cureți chiuveta și să arunci orice alimente expirate din frigider. În baie, curăță toaleta, chiuveta, dușul și oglinzile. Utilizează dezinfectanți pentru a elimina germenii și pentru a te asigura că aceste zone sunt igienice.
Citiți mai multe detalii, pe lovedeco.ro.