Balconul folosit ca spațiu de depozitare devine o idee tot mai des acceptată în proiectele de amenajare actuale. Spațiul poate îmbina și rolul estetic și cel practic, atât timp cât scopul spațiului devine clar.
Idei pentru depozitarea lucrurilor în balcon
Balconul a ajuns să îndeplinească în prezent două roluri: unul este acela de spațiu de relaxare, iar al doilea este rolul de spațiu extra de depozitare.
Fie că vrem sau nu, balconul ajunge să fie mai mult un spațiu de depozitare suplimentar al casei. Această utilizare poate transforma balconul într-o parte a locuinței destul de inestetică. Atât timp cât depozitarea se face dezorganizat, fără un scop și fără accesoriile potrivite.
În cazul unui balcon deschis, depozitarea obiectelor poate să fie făcută atât timp cât piesele de mobilier alese rezistă condițiilor meteo. Însă pentru un balcon închis, soluțiile de depozitare pot să fie mult mai eficiente și practice.
Contează foarte mult organizarea spațiului de depozitare dintr-un balcon. Pentru a găsi soluții eficiente, e important să știi ce vrei să depozitezi, cât va dura perioada de depozitare și ce idei pot fi aplicate. Aceste noțiuni te vor ajuta să organizezi mai bine spațiul disponibil.
E important, dar și indicat, să folosești cât mai mult din spațiul pe verticală. Valorificarea acestuia va crea soluții ideale de depozitare pentru obiecte indiferent de volumul acestora.
Totodată, indiferent de scopul balconului, nu uita de partea estetică. De exemplu, etajerele și polițele suspendate cu flori sunt mereu opțiuni de luat în calcul. Și vor oferi un efect de grădină suspendată. Scările din lemn pot să fie transformate în jardiere, iar pervazul poate fi, de asemenea, folosit fie cu rol estetic, fie cu rol de suport.
Ce poți depozita pe balcon
Balconul poate fi folosit pentru a depozita o gamă largă de obiecte. Iată care sunt cele mai întâlnite utilizări:
Debara pentru depozitare borcane
Debaraua pentru alimente este cea mai la îndemână utilitate a unui balcon folosit ca spațiu de depozitare. Asta pentru că devine rapid o extensie a bucătărie, mai ales dacă cele două încăperi sunt conectate.
Citiți mai multe, pe lovedeco.ro.