Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director al Serviciului Public Local de Termoficare (S.P.L.T.) Brașov, Mircea Marin pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Acesta este în prezent cercetat sub control judiciar într-un alt dosar, deschis anul trecut.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: „În perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de 270.710,19 lei (container modular cu grup sanitar, generator de curent electric etc). Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului Marin Ionuț Mircea”.
Noul dosar a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Fostul director al SPLT a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.
Fostul director al SPLT a apelat la CEDO
Directorul Mircea Marin a fost timp de 7 luni în arest, anul trecut, fiind apoi plasat sub control judiciar, ca de altfel și directorul adjunct, căruia i-a fost impusă această măsură după mai multe luni de arest. Șeful de serviciu a primit la începutul demarării cercetărilor pedeapsa controlului judiciar. Mircea Marin era suspendat din funcție, însă pe 15 mai a decis să demisioneze.
În toamna anului trecut, avocatul lui Mircea Marin a declarat că directorul este ținut ilegal după gratii, cu scopul de a claca și a recunoaște fapte pe care nu le-a comis. De altfel, Mircea Marin s-a adresat și Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a demasca acest abuz al anchetatorilor și a se face dreptate în acest caz.