Close Menu
    Servicii BizBrasov
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    • Abonamente FwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire!
    Facebook
    Biz BrasovBiz Brasov
    • Știri Brasov
    • Economie
      • Imobiliare
      • Turism
      • IT
    • Timp liber
      • Evenimente
      • Cultură
      • Media
    • Viața Brașovului
      • Administratie
      • Politica
    • Sănătate
    • Social
    • Opinii
    • Știri Naționale
    Biz BrasovBiz Brasov
    Home»Stiri Brasov»Rusalii 2024: Semnificații si tradiții de Cincizecime. Ce nu avem voie să facem în zilele de sărbătoare

    Rusalii 2024: Semnificații si tradiții de Cincizecime. Ce nu avem voie să facem în zilele de sărbătoare

    0
    By Laura Nilescu Gal on 23 iunie 2024 Stiri Brasov, Știri Naționale
    Share
    WhatsApp Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    Rusalii 2024: Semnificații si tradiții de Cincizecime. Ce nu avem voie să facem în zilele de sărbătoare

    Rusaliile se sărbătoresc anul acesta pe 23 iunie. Se pare că sărbătoarea Rusaliilor se ține diferit în funcție de fiecare regiune a țării. Astfel, în Moldova și Transilvania creștinii sărbătoresc Rusaliile timp de 3 zile, în Muntenia și Oltenia, Rusaliile se întind pe o perioadă de 7 zile, iar în Banat 8 zile.

    Rusaliile, cunoscute și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine, celebrate la 50 de zile după Paște.

    Sărbătoarea Rusaliilor constituie cea mai veche sărbătoare creştină alături de cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Sfinţilor Apostoli. Despre ea amintesc Sfântul Apostol Pavel (1 Cor. 16, S) şi Sfântul Luca (Fapte 20, 16). Εste menţionată şi în Constituţiile Apostolice şi de mai mulţi părinţi ai primelor secole, Sfântul Irineu, Tertulian, Origen, Sfântul Epifanie, precum şi de canonul 43 al Sinodului din Elvira (c. 300) şi de canonul 20 al Sinodului I Ecumenic (325, care opreşte îngenuncherea în ziua Rusaliilor). 

    Ce sărbătorim de Rusalii

    De Rusalii, creștinii comemorează momentul în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra ucenicilor lui Iisus Hristos, adunându-se în Ierusalim pentru sărbătoarea evreiască a Cincizecimii. Această întâmplare este considerată momentul nașterii Bisericii creștine, deoarece apostolii au primit darul vorbirii în limbi și au început să propovăduiască Evanghelia tuturor națiunilor. Rusaliile sunt, astfel, o sărbătoare a comuniunii și a unității spirituale, celebrând darurile Sfântului Duh și începerea misiunii apostolice de răspândire a creștinismului, scrie observatornews.ro.

    Citește și:

    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    De ce nu pornește aparatul de aer condiționat? Cele mai frecvente cauze și ce verificări trebuie să facem

    De la 1 iulie, noi reguli la publicitatea stomatologică: Promisiunile precum „implant fără tăieturi” sau „dinți ficși în 24 de ore” sunt interzise

    Pogorârea Sfântului Duh este istorisită de Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca în Faptele Apostolilor (Fapte 2). La cincizeci de zile după Paşti, ucenicii lui Hristos erau adunaţi „toţi în acelaşi loc”. Pogorârea Duhului Sfânt a fost precedată de un vuiet venit din cer, care s-a făcut auzit ca o „suflare de vânt ce vine repede” (Fapte 2, 2). Experienţa auditivă a prezenţei Duhului Sfânt de către Apostoli a fost însoţită si de una vizuală: fiecare a văzut pe capetele celorlalţi nişte limbi ca de foc (Faptele Apostolilor 2, 3). „Şi s-au umplut toţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi”.

    Vuietul prin care Duhul Sfânt şi-a făcut simţită prezenţa, a apărut „din cer şi fără de veste”. Dumnezeu este libertate desăvârşită. Apostolii aşteptau, dar nu ei au decis. Sfântul Duh se manifestat cu totul surprinzător: „s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede” – deci „ceva neobişnuit, care te zguduie, te cutremură, te trezeşte”, după cum spunea Părintele Constantin Galeriu.

    Îndată ce s-au umplut de Duhul Sfânt, ucenicii lui Hristos au început să vorbească „despre faptele minunate ale lui Dumnezeu” în limbi străine, necunoscute lor până atunci, putând fi astfel înţeleşi de evreii şi de prozeliţii care se aflau atunci în Ierusalim, fiecare în limba „în care s-au născut”. În acea zi, în Ierusalim se aflau oameni care reprezentau toate seminţiile pământului: parţi, mezi, oameni din Mesopotamia, din Iudeea, din Egipt, din Libia, din Capadocia, din Pamfilia etc.

    Duhul Sfânt nu se coboară peste Apostoli „sub forma unei pături de foc, ca o învelitoare deasupra lor, care i-ar fi uniformizat, ci sub forma de limbi ca de foc deasupra capului fiecăruia”, spune Preafericitul Patriarh Daniel. Acest fapt ne arată că Duhul Sfânt „nu colectivizează, nu îi uniformizează pe oameni, ci cultivă identitatea fiecărei persoane umane, distincte de celelalte persoane, o luminează, o îmbogăţeşte şi o face sa comunice cu celelalte persoane în iubirea Preasfintei Treimi. Duhul Sfânt nu este nivelator de identităţi personale sau etnice, ci el face să crească duhovniceşte fiecare persoană, fiecare popor”.

    Sărbătoarea Cincizecimii este sărbătoarea Sfintei Treimi, deoarece prin pogorârea Duhului Sfânt, ne încredinţăm de faptul că Dumnezeu este Treimic. Sensul fundamental al sărbătorii este în primul rând, acela că în ziua Cincizecimii, Apostolii au înţeles că Duhul Sfânt este o persoană a Sfintei Treimi. Iar în al doilea rând, Duhul Sfânt i-a făcut pe ucenici mădulare ale Trupului lui Hristos şi le-a dat puterea de a lua parte la biruinţa lui Hristos asupra morţii.

    În tradiţia Bisericii Ortodoxe, în ziua imediat următoare marilor sărbători se comemorează persoanele care stau în legătură nemijlocită cu persoana sau evenimentul aflat în centrul respectivei sărbători. Întrucât persoanele Sfintei Treimi, Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh, sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica Rusaliilor este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi. 

    Semnificația sărbătorii pentru credincioși

    Pentru credincioși, Rusaliile reprezintă o ocazie de reînnoire spirituală și de reafirmare a credinței. Pogorârea Sfântului Duh este văzută ca o revărsare a harului divin asupra Bisericii și a fiecărui credincios în parte. Este un timp de rugăciune intensă, de participare la slujbele religioase și de reflecție asupra importanței Duhului Sfânt în viața personală și comunitară. De asemenea, credincioșii sunt chemați să își deschidă inima către darurile Duhului Sfânt, precum înțelepciunea, înțelegerea, sfatul, tăria, cunoașterea, evlavia și frica de Dumnezeu.

    Cele mai importante tradiții de Rusalii 2024

    De Rusalii, se leagă şi alte tradiţii şi obiceiuri, care diferă de la o regiune la alta. În unele zone, oamenii îşi împdobesc casele şi gospodăriile cu ramuri de tei, nuc, plop sau stejar, pentru a alunga răul şi bolile. Ramurile de tei au o simbolistică aparte în această sărbătoare: se crede că teiul fereşte gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor. Flăcăii le aduc din păduri, după care se sfinţesc la biserică, iar credincioşii le iau acasă şi le pun la icoane.

    Ramurile de tei, soc sau mure sfinţite de Rusalii se folosesc ca leacuri tot restul anului. În tradiţia populară se spune că numai până la Sânziene plantele au puteri vindecătoare.

    Tot de Rusalii, în unele regiuni se dansează „Jocul Căluşarilor”. Astfel, se spune în popor că leacul cel mai folosit pentru cei atinşi de Rusalii este jocul căluşarilor.

    În unele zone, femeile fac descântece pentru alungarea Ielelor, iar uşile se ung cu usturoi, pentru că se crede că aşa va fi păzită casa de rele şi ghinion tot restul anului. Spiritele rele se mai alungă prin ritualuri gălăgioase şi pocnituri cu ramuri de tei.

    În unele gospodării se prepară unsori care se dau pe ugerele vacilor, pentru a le spori laptele. Tot de Rusalii, în Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului. În anumite zone se spune că dacă de Rusalii este timp frumos atunci toată vara va fi frumoasă şi rodnică.

    Superstiții de Rusalii 2024

    Legendele spun că Ielele sau Rusaliile sunt fiinţe fantastice, care umblă prin văzduh şi pot lua minţile oamenilor dacă nu respectă ziua. Rusaliile, cunoscute sub diferite nume – iele, zâne, şoimane, împărătesele-văzduhului, ursoaice – umblă îmbrăcate în alb, iar locurile în care dansează rămân arse şi neroditoare.

    Se spune că Rusaliile răpesc uneori un tânăr frumos ca să joace cu el, apoi îl eliberează, dar acesta nu trebuie să spună ce a văzut, pentru că altfel ar putea fi pedepsit.

    În unele sate, oamenii cred că în zilele de Rusalii nu este bine să mergi la câmp, pentru că te prind şi te pedepsesc Ielele. De Rusalii, oamenii nu trebuie să intre în vie sau să meargă în locuri pustii, pentru că s-ar putea întâlni cu spiritele rele.

    În unele zone se spune că cine nu respectă sărbătoarea Rusaliilor, va fi pedepsit de Iele, care provoacă boala denumită popular “luat din Rusalii”. De asemenea, nu este bine să te cerţi cu cineva în ziua de Rusalii, pentru că vei fi “luat din Rusalii”.

    Ce este strict interzis să facem de Rusalii

    Pe langă multitudinea de tradiții și obiceiuri, de Rusalii întâlnim și o serie de superstiții. De exemplu, în zilele de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că ielele te pot prinde și te vor pedepsi. De Rusalii nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele.

    Cine lucrează în ziua de Rusalii va fi pedepsit de puterea ielelor, deoarce nu cinstește și prețuiește cum se cuvine ziua. De la Rusalii timp de 9 săptămâni nu se vor mai culege ierburi de leac, iar în ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă vei fi “luat din Rusalii”. 

    Share. WhatsApp Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram
    Previous ArticleVIDEO Tablou nostalgic despre litoralul românesc în comunism: „Mamaia pentru bătrânei, Venus pentru discoteci, iar la Neptun și-ar fi adus Ceaușescu nisip din Sahara”
    Next Article Ce spun șoferii după ce au aflat că maşinile noi nu vor porni dacă eşti băut şi nu te vor lăsa să depăşeşti viteza. Toate autovehiculele fabricate în UE după 1 iulie vor avea noi sisteme obligatorii de siguranţă
    Laura Nilescu Gal
    • Website
    • Facebook

    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Alte stiri similare

    Brașovenii pot analiza și transmite eventuale obiecții cu privire la proiectul de construcție a două noi reactoare nucleare de către ucraineni în apropiere de granița cu România
    Social By Ionuț Dincă0

    Brașovenii pot analiza și transmite eventuale obiecții cu privire la proiectul de construcție a două noi reactoare nucleare de către ucraineni în apropiere de granița cu România

    13 iunie 2025

    Compania de stat ucraineană Energoatom a lansat construcția a două noi reactoare (5 și 6) la centrala nucleară Khmelnytskyi din…

    Patinoarul Olimpic al Brașovului are nevoie de o nouă instalație pentru producere gheții. Costul acesteia depășește 3 milioane de lei
    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Patinoarul Olimpic al Brașovului are nevoie de o nouă instalație pentru producere gheții. Costul acesteia depășește 3 milioane de lei

    13 iunie 2025

    Patinoarul Olimpic al Brașovului are nevoie de o nouă instalație pentru producere gheții, cea existentă apropiindu-se de vârsta de „pensionare”.…

    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro
    Stiri Brasov By Ionuț Dincă0

    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro

    13 iunie 2025

    Primăria Cristian vrea să demareze în acest an lucrările de amenajare a unui parc fotovoltaic în comună care s asigure…

    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența
    Social By Biz Brasov0

    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    13 iunie 2025

    Mulți conducători auto au tendința de a ignora oboseala. Conduc sute de kilometri fără oprire, ore la rând, pentru a ajunge…

    De ce nu pornește aparatul de aer condiționat? Cele mai frecvente cauze și ce verificări trebuie să facem
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    De ce nu pornește aparatul de aer condiționat? Cele mai frecvente cauze și ce verificări trebuie să facem

    13 iunie 2025

    Care sunt cele mai frecvente cauze pentru care aparatul de aer condiționat nu pornește și ce verificări poți face chiar…

    De la 1 iulie, noi reguli la publicitatea stomatologică: Promisiunile precum „implant fără tăieturi” sau „dinți ficși în 24 de ore” sunt interzise
    Sănătate By Biz Brasov0

    De la 1 iulie, noi reguli la publicitatea stomatologică: Promisiunile precum „implant fără tăieturi” sau „dinți ficși în 24 de ore” sunt interzise

    13 iunie 2025

    O decizie a Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) de aprobare a unui Ghid de bune practici pentru publicitatea medicilor stomatologi a…

    Fiscul vinde un apartament de 2 camere în centrul istoric al Brașovului pentru puțin peste 63.000 de euro plus TVA. Proprietarul e dator la bancă
    Imobiliare By Biz Brasov0

    Fiscul vinde un apartament de 2 camere în centrul istoric al Brașovului pentru puțin peste 63.000 de euro plus TVA. Proprietarul e dator la bancă

    13 iunie 2025

    ANAF scoate la licitație un apartament cu două camere, bucătărie, baie, WC și beci în centrul vechi al Brașovului la…

    Conceptul de restaurant „Stage Nice Dining” ar urma să se extindă și la Brașov
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Conceptul de restaurant „Stage Nice Dining” ar urma să se extindă și la Brașov

    13 iunie 2025

    Antreprenoarea gălățeană Ana Savin vrea să extindă conceptul de restaurant Stage Nice Dining și în Brașov, cel mai probabil în…

    FOTO Un bărbat agresiv și-a băgat în sperieți vecinii dintr-un bloc din zona Onix. Polițiștii l-au imobilizat
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    FOTO Un bărbat agresiv și-a băgat în sperieți vecinii dintr-un bloc din zona Onix. Polițiștii l-au imobilizat

    12 iunie 2025

    Un bărbat agresiv și-a băgat în sperieți vecinii dintr-un imobil din zona Onix. Oamenii au sunat la 112. „Polițiștii din…

    VIDEO Un tânăr de 19 ani și o femeie de 27, arestați la Brașov pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Cei doi au obligat o fată să se prostitueze în diverse locații din Brașov, București și Iași
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    VIDEO Un tânăr de 19 ani și o femeie de 27, arestați la Brașov pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Cei doi au obligat o fată să se prostitueze în diverse locații din Brașov, București și Iași

    12 iunie 2025

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și…

    Îmbulzeala de la bancomat, o „tradiție” pentru ziua de 12 a lunii în Brașov
    Stiri Brasov By Biz Brasov0

    Îmbulzeala de la bancomat, o „tradiție” pentru ziua de 12 a lunii în Brașov

    12 iunie 2025

    „Ce-i în mână, nu-i minciună”, spune o vorbă populară după care se ghidează multe persoane. Zicala este valabilă mai ales…

    Bancă mobilă BCR ajunge, din nou, în județul Brașov, în Rupea și Prejmer. Comunitățile vor beneficia mai ușor de servicii financiare, tehnologie și servicii medicale
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Bancă mobilă BCR ajunge, din nou, în județul Brașov, în Rupea și Prejmer. Comunitățile vor beneficia mai ușor de servicii financiare, tehnologie și servicii medicale

    12 iunie 2025

    Bancă mobilă, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române (BCR), în parteneriat cu Vodafone, OMNIASIG Vienna Insurance Group, BCR Asigurări…

    Încă un asigurător de pe piața RCA din România are probleme. Este suspendat începând cu data de 1 iulie
    Economie By Biz Brasov0

    Încă un asigurător de pe piața RCA din România are probleme. Este suspendat începând cu data de 1 iulie

    12 iunie 2025

    Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat joi că activitatea de emitere a polițelor de asigurare, inclusiv RCA, a companiei…

    FOTO Vechiul pod de la CET, demolat cu apă, fără să se producă praf. Jetul care pulverizează betonul are o presiune de peste 2.700 bari
    Administratie By Ionuț Dincă0

    FOTO Vechiul pod de la CET, demolat cu apă, fără să se producă praf. Jetul care pulverizează betonul are o presiune de peste 2.700 bari

    12 iunie 2025

    Lucrările de demolare a podului de pe Drumul CET-ului sunt în plină desfășurare, constructorul fiind în etapa de desfacere a…

    Mesaj RO-Alert în zona Praid: „Nu consumați pești morți din apele curgătoare!”
    Stiri Brasov By Laura Nilescu Gal0

    Mesaj RO-Alert în zona Praid: „Nu consumați pești morți din apele curgătoare!”

    12 iunie 2025

    Secretarul de stat și șeful DSU, Raed Arafat, a declarat joi despre creşterea salinităţii în zonă că s-a dat un…

    Din 1 iulie, biletul RATBV va fi valabil 90 de minute. În cazul biletelor din zona metropolitană, valabilitatea se aplică și pe mijloacele de transport din interiorul localităților
    Administratie By Ionuț Dincă0

    Din 1 iulie, biletul RATBV va fi valabil 90 de minute. În cazul biletelor din zona metropolitană, valabilitatea se aplică și pe mijloacele de transport din interiorul localităților

    12 iunie 2025

    Brașovenii, cetățenii din zona metropolitană și turiștii vor avea, începând cu data de 1 iulie, o nouă facilitate dacă utilizează…

    Consiliul Județean Brașov demarează un proiect de modernizare a peste 53 de kilometri de drumuri. Lucrările vor dura 54 de luni și sunt finanțate din fonduri europene și de la bugetul județului
    Administratie By Biz Brasov0

    Consiliul Județean Brașov demarează un proiect de modernizare a peste 53 de kilometri de drumuri. Lucrările vor dura 54 de luni și sunt finanțate din fonduri europene și de la bugetul județului

    12 iunie 2025

    Ieri a fost semnat contractul de finanţare a proiectului „Modernizare, reabilitare DJ 103B Săcele (DN 1A) – Tărlungeni – Budila…

    Sandale aurii – de la ocazii speciale la ținute smart-casual
    Social By Biz Brasov0

    Sandale aurii – de la ocazii speciale la ținute smart-casual

    12 iunie 2025

    Știi deja că pereche de sandale aurii schimbă complet vibe-ul unei ținute. Ei bine, de aceea sunt atât de apreciate…

    „Parfumante” la ghenele și coșurile de gunoi din Râșnov. Mirosul lor alungă și animalele care caută hrană printre mizerii
    Administratie By Ionuț Dincă0

    „Parfumante” la ghenele și coșurile de gunoi din Râșnov. Mirosul lor alungă și animalele care caută hrană printre mizerii

    12 iunie 2025

    Serviciul de Utilități Publice Râșnov a achiziționat produse speciale pentru neutralizarea mirosurilor neplăcute din zona coșurilor de gunoi. „Parfumantele” au…

    Cum recunoști înțepătura de căpușă sau de purice. La ce să fii atent dacă te mușcă o insectă
    Sănătate By Biz Brasov0

    Cum recunoști înțepătura de căpușă sau de purice. La ce să fii atent dacă te mușcă o insectă

    12 iunie 2025

    Dacă ai petrecut timp în aer liber și observi o înțepătură pe piele, e bine să știi la ce anume…

    Ultimele Știri Adăugate
    Brașovenii pot analiza și transmite eventuale obiecții cu privire la proiectul de construcție a două noi reactoare nucleare de către ucraineni în apropiere de granița cu România

    Brașovenii pot analiza și transmite eventuale obiecții cu privire la proiectul de construcție a două noi reactoare nucleare de către ucraineni în apropiere de granița cu România

    Social 13 iunie 2025
    Patinoarul Olimpic al Brașovului are nevoie de o nouă instalație pentru producere gheții. Costul acesteia depășește 3 milioane de lei

    Patinoarul Olimpic al Brașovului are nevoie de o nouă instalație pentru producere gheții. Costul acesteia depășește 3 milioane de lei

    Stiri Brasov 13 iunie 2025
    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro

    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro

    Stiri Brasov 13 iunie 2025
    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    Social 13 iunie 2025

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    cumpara revista fwdbv
    Ultimele Comentarii
    • Anonim la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav: „Suntem în discuții permanente cu mai multe companii aeriene pentru a aduce zboruri la Brașov și vom avea și rezultate, vom termina acest an cu peste 400.000 de pasageri”
    • Ursa la În Săcele, urșii „patrulează” și ziua în amiaza mare prin curțile localnicilor. Și crescătorii de animale se plâng că sunt „vizitați” tot mai des
    • ion drumaru la VIDEO După aproape 10 ani de la deschiderea primei discuții despre acest obiectiv, centura ocolitoare a municipiului Făgăraș este gata. Nu este foarte clar când va fi dată în folosință
    • Bălan la Prems va cheltui 200.000 de euro pentru a elibera de hale terenul din Tractorul unde vrea să demareze o dezvoltare imobiliară
    Alte Știri Brașov
    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro

    Un câmp abandonat de la marginea comunei Cristian se va transforma în parc fotovoltaic. Investiția depășește 680.000 de euro

    13 iunie 2025
    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    Poliția Rutieră poate amenda șoferii care sunt prea obosiți. Cât este amenda și cum se determină somnolența

    13 iunie 2025
    De ce nu pornește aparatul de aer condiționat? Cele mai frecvente cauze și ce verificări trebuie să facem

    De ce nu pornește aparatul de aer condiționat? Cele mai frecvente cauze și ce verificări trebuie să facem

    13 iunie 2025
    De la 1 iulie, noi reguli la publicitatea stomatologică: Promisiunile precum „implant fără tăieturi” sau „dinți ficși în 24 de ore” sunt interzise

    De la 1 iulie, noi reguli la publicitatea stomatologică: Promisiunile precum „implant fără tăieturi” sau „dinți ficși în 24 de ore” sunt interzise

    13 iunie 2025
    Festivaluri & Evenimente 2024

    Festivaluri Romania din 2024 prezente în Ghidul Festivalurilor alcătuit de Zile și Nopți. Festivaluri sunt prezente în următoarele orașe:

    • Evenimente București
    • Evenimente Brașov
    • Evenimente Cluj-Napoca
    • Evenimente Timișoara
    • Evenimente Iași
    • Evenimente Constanța
    • Evenimente Sibiu
    • Evenimente Oradea

    Înființat în anul 2012, site-ul www.bizbrasov.ro a devenit principala sursă zilnică de informație pentru cititorii brașoveni. BizBrasov.ro este un site de știri locale care oferă conținut de calitate pentru orașul și județul Brașov.

    S.C. BIZ AFACERI MEDIA S.R.L
    Brasov, Str. Octavian Goga Nr.9
    office@bizbrasov.ro

    Facebook
    Știri Brașov
    • Viața Brașovului
    • Știri Brașov
    • Economie
    • Sănătate
    • Opinii
    • Social
    • Știri Naționale
    • Timp liber
    Info & Servicii
    • Abonamente fwdBV
    • Publicitate
    • Trimite Stire
    • Confidentialitate
    • Utilizare Cookie-uri
    • ANPC

    Stai conectat la Știri

    Înscrie-te la newsletter-ul BizBrasov și vei primi periodic cele mai importante știri ale momentului.

    Copyright © 2025 - Toate drepturile rezervate. Numele si identitatea vizuala BizBrasov.ro sunt marci inregistrate BIZ AFACERI MEDIA.
    web hosting by romarg

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.