Hotelurile şi pensiunile din Vama Veche au oferte speciale, menite să-i convingă pe turişti să nu continue drumul spre Bulgaria sau Grecia. Şi când vine vorba despre mâncare, preţurile sunt pentru toate buzunarele. Totuşi, calitatea se plăteşte şi aici, aşa că preparatele delicioase costă la fel ca în staţiunile cu pretenţii mai mari.
Deşi preţurile cresc din weekend, în Vamă mulţi hotelieri au rămas la tarifele de anul trecut.
„De Rusalii şi după 1 Iulie vom funcţiona cu 500 de lei pe noapte camera dublă, exact ca anul trecut”, spune Rodica Popescu, administrator, notează observatornews.ro.
Dacă la cazare facem puţină economie, nu la fel se întâmplă dacă vrem să mâncăm mai mult decât un sandvis.
„Vama nu e o shaormerie, să ne înţelegem. Nu, Vama are locaţii frumoase cu meniuri bine puse la punct cu o diversitate extraordinară”, explică Gabriel Toader, chef bucătar.
Preţurile din restaurantele aflate în Vama Veche:
- Peşte pe plită sau saramură 100 g – 19 lei
- Hamsie 300 g – 50 lei
- Preparate din pui – 50 lei
- Preparate din porc – 50 – 80 lei
- Preparate din vită – 110 – 160 de lei>
„Încercăm să păstrăm un preţ raportat al calităţii şi cantităţii. Porţia de fructe de mare e 90 de lei, caracatiţă, rapane, creveţi, midii. E peste 500 de grame cu tot cu garnitură”, adaugă Gabriel Toader, chef bucătar.
Aşa se face că o zi în vamă scoate rapid din buzunar câteva sute de lei… exact la fel ca într-o staţiune cu pretenţii ca Mamaia sau Olimp
„Cred că ajungi la 400 de lei cu tot cu distracţie. Bine, poţi să cheltui şi puţin, nu e neapărat să cheltui foart mult, cheltui cât ai până la urmă”, recunoaşte un turist.
„Prețurile sunt mai mari ca în Grecia, mai mici ca în Spania. Sincer, raportat la calitate preţ nu e aşa bun, dar probabil ne întoarcem în Vamă pentru nostagia de aici”, explică alt turist.
Deşi nu pare, un sejur în Vamă rămâne însă printre variantele „ieftine” de pe litoralul românesc.