Doctorul în științe Avian Pop, managerul Spitalului Clinicco din Brașov, spune că „lupta pentru viață, precum și sănătatea este darul cel mai frumos pe care putem să-l oferim pacienților, acesta este obiectivul primordial pentru colectivul Clinicii de Cardiologie condus de către acesta”.
Zi și noapte, echipa Clinicii de Cardiologie depune eforturi considerabile pentru a trata pacientul cardiac la cele mai înalte standarde medicale, recunoscute la nivel european.
Spitalul Clinicco de cardiologie este primul spital privat monospecialitate și printre puținele centre medicale private din România, care cuprinde toate specialităţile inimii într-un singur loc, asigurând servicii integrate de diagnostic, tratament și reabilitare.
Peste 1.100 de externări din spitalizare continuă, în anul 2024
Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinicco din Brașov deține un total de 64 de paturi și are în structură patru componente: cardiologia intervențională, terapia intensivă coronariană, cardiologia clinică, chirurgie cardiovasculară. Majoritatea pacienților care au venit în cadrul acestui centru de excelență în cardiologie li s-au efectuat tratamente intervenționale, tratamente în cardiologia clinica sau în chirurgia cardiovasculară.
„Aș vrea să reamintesc faptul că și în decursul anului 2023, evidențele statistice ale spitalului ne arată că au fost un număr mare de pacienți, astfel au fost externați un total de 3128 de pacienți, din care la 1647 de cazuri s-a efectuat tratament intervențional, la 190 cazuri au fost realizate tratamente chirurgicale, iar 1291 de pacienți au fost evaluați și li s-au aplicat tratamente în cardiologia clinică. Prin cardiologia intervențională realizăm stentări, implantări de device-uri, de stimulatoare cardiace, de dispozitive de resincronizare, de defibrilatoare intracardiace, ablații, studii electrofiziologice, iar oparte din aceste proceduri se efectuează prin programele Casei Naționale de Asigurări iar altele prin sistem privat. Aparatura medicală existentă la nivelul clinicii se află la nivelul de dotare al clinicilor de cardiologie performante din renumite centre cardiologice ale Europei”, mai spune dr. Avian Pop.
Chirurgia cardiovasculară, realizată prin tehnici minim invazive.
Echipa din cadrul departamentului de chirurgia cardiovasculară este preocupată de îmbunătățirea rezultatelor precum și de minimizarea pericolelor curelor de tratament pentru bolile deja existente.Chirurgia cardiovasculară, realizată prin tehnici minim invazive, se profilează ca o soluție adecvată la aceste necesități, Avansul metodelor mai puțin invazive în procedurile cardiace s-a manifestat mai lent și cu cerințe suplimentare față de alte specialități medicale, complexitatea și exactitatea necesară în astfel de intervenții, necesitând crearea și utilizarea de instrumentar medical specializat. Această metodă are marele avantaj de a evita deschiderea chirurgicală a toracelui, limitând foarte mult agresivitatea operației cu o recuperare mai rapidă a pacientului. Spitalul la acest moment deține aparatura și competența pentru a realiza aceste proceduri.
Infrastructura medicală a spitalului
Avem aparate angiografe, de ultimă generație, de înaltă performanță, ecografe, probă de efort, tot ceea ce înseamnă monitorizare a pacientului cu device implantat. Avem aparate de electrofiziologie tridimensională, de ablație, precum și echipamente de ecografie intracoronariană. Deținem toată gama de device-uri existente în prezent, iar în terapia intensivă avem propriile analizoare de laborator care fac determinări specifice pentru urgențele cardiovasculare. Pentru a afla cauza episoadelor de lesin sau de pierdere a cunostintei de scurta durata (sincopa), în cadrul clinicii se efectuează testul mesei inclinate sau testul TILT.
Pacienți provin din majoritatea județelor României
Pacienții tratați de echipele conduse de către Prof. Univ. Dr. Habil. Diana Țînț, dr.Ioana POP, asist.univ. dr Dragoș LUPU, dr. Sorin MICU, sunt originari atât din județul Brașov, cât și din județele Constanța, Brăila, Galați, Bacău, Botoșani, Gorj, Olt, Tulcea. Putem spune că spitalul are la ora actuală o adresabilitate națională iar serviciile pe care le realizează sunt complementare sistemului de sănătate din România. Întreg personalul medical din cadrul spitalului acordă o foarte mare atenție calității actului medical. Îngrijim foarte bine pacienții, tratăm cazuri complexe, urmărim evoluția pacientului după externare într-un cuvânt suntem dedicați pacientului cu calitatea superioară și competența resursei umane, pe care spitalul o deține. În spitalul nostru este implementată o comunicare corectă cu pacientul, ceea ce reprezintă un alt detaliu important în furnizarea unui act medical de calitate. Personalul clinicii are o mare empatie față de pacienți.
În cadrul spitalului are loc pregătirea universitară a viitoarelor cadre medicale
Cadrele noastre universitare de specialitate care activează și în cadrul Facultății de medicină Brașov, se ocupă în compartimentele de specialitate ale spitalului de pregătirea studenților de la medicină, unde au loc cursuri, seminarii, lucrări practice, precum și activități de instruire și pregătire medicilor rezidenți. Avem cadre universitare ambițioase și cu un înalt grad de profesionalism.
Obiectivele viitoare ale spitalului
În primul rând ne interesează menținerea corectă a comunicării cu pacientul și furnizarea în permanență a unui act medical de calitate generat de performanță. În al doile rând suntem preocupați să investim în dotarea cu cele mai noi și performante echipamente medicale din domeniul cardiologiei și terapiei intensive. În al treilea rând ne preocupă ridicarea continuă a capacității profesionale a cadrelor medicale, deoarece a avea doctori buni și pregătiți la nivelul aplicării celor mai noi tratamente înseamnă să oferi acel act medical căutat de pacienți ceea ce menține la cote înalte atractibilitatea pacienților fața de spitalul nostru.
În încheiere doresc să recomand pacienților cu probleme cardiace să vină în spitalul nostru, să se bucure de serviciile medicale pe care noi le putem oferi. Trebuie să reținem faptul că fiecare om este autorul propiei sale sănătăți sau boli, iar dacă nu are grijă de el neglijența va lua această responsabilitate. (P)
2 comentarii
Mare „doctor în științe” managerul. Ce legături are cu domeniul medical?
Titlul de doctor i-a fost retras. Era obținut în Republica Moldova!