După ce „renașterea” echipei de fotbal a Brașovului s-a transformat într-un eșec, fostul primar George Scripcaru, care candidează pentru un nou mandat, împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, care va candida pentru funcția CJ Brașov, au precizat că în parteneriat, cele două instituții locale ar putea readuce la viață FC Brașov.
După cum a precizat George Scripcaru, această echipă va fi construită pe baze sănătoase şi va porni de la zero, din Liga a IV-a. „Cred că va putea ajunge în prima ligă odată cu inaugurarea noului stadion al Braşovului. Am avut deja discuţii cu mai multe personalităţi din lumea fotbalului despre un astfel de proiect. De asemenea, avem şi susţinerea unei glorii a fotbalului braşovean, Helmut Duckadam (portarul care a apărat mai multe penalty-uri în finala Cupei Campionilor, câştigată de Steaua Bucureşti în anul 1986, n.r.)”, a declarat George Scripcaru.
„Pentru constituirea asociaţiei care ar urma să se ocupe de această echipă de fotbal, Consiliul Judeţean Braşov ar putea fi unul dintre cei trei parteneri, pentru că legislaţia în vigoare impune să existe trei astfel de parteneri, după cum a precizat Adrian Veștea. Noi vom putea susţine echipa până în Liga a 2-a de fotbal, inclusiv, dar sunt convins că în momentul în care va ajunge în prima ligă vom atrage şi sponsorii. Braşovul are capacitatea economică de a susţine o echipă de fotbal în prima ligă”, a adăgat Adrian Veştea.
O pagubă substanțială la bugetul local, constatată de Curtea de Conturi
Asociaţia Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, care a preluat echipa de seniori de la Corona Braşov (care promovase în Liga a 2-a de fotbal), schimbând denumirea acesteia în FC Braşov – Steagul Renaşte a fost înființată în 2021. Obiectivul asociaţiei era să ducă echipa în prima ligă de fotbal, iar pentru aceasta a beneficiat de finanţare de la bugetul local, dar totul s-a soldat cu un mare eșec și cu multe pagube. Curtea de Conturi a României, care a constatat că de la bugetul local s-au făcut plăţi nelegale către FC Braşov, atât în anul 2021, cât şi în anul 2022.
Proiecte sportive corelate cu Sala Polivalentă
Pe de altă parte, George Scripcaru a amintit că înainte de anul 2020, în perioada în care era primar și când a fost inițiat proiectul Sălii Polivalente, a apelat la o firmă de specialitate din Cluj, care a proiectat mai multe baze sportive în România în vederea amenajării unei întregi zone sportive în locul fostului Stadion Municipal. „Zona a fost gândită ca una în care să se dezvolte mai multe proiecte sportive, unul dintre ele fiind Sala Polivalentă, cea la care se lucrează acum. Tot pentru această zonă, pe terenul ocupat acum terenurile de sport ale Grupului Şcolar Braşovia – aflat în subordinea Ministerului Educaţiei – a fost propusă construirea unul stadion de fotbal. De asemenea, am avut discuţii cu reprezentanţii Universităţii Transilvania din Braşov, iar aceştia au în plan ca în spatele actualei săli de sport, unde mulţi ani s-au antrenat copiii şi juniorii de la FC Braşov, să amenajeze o bază sportivă care să includă şi o pistă pentru atletism”, a explicat pentru Bună Ziua Brașov George Scripcaru.
Nu în ultimulrând, acesta a adăugat faptul că proiectul acestui complex multifuncţional este corelat cu parcarea subterană multietajată cu 700 de locuri la care se lucrează în prezent. „Pentru această parcare am obţinut o finanţare europeană, care, din păcate, a fost pierdută de actuala administraţie locală, din cauza întârzierii începerii lucrărilor”, a amintit George Scripcaru.
În modernizare urmează să intre şi actualul Stadion al Tineretului din Bartolomeu, arena sportivă construită în perioada interbelică urmând să fie, practic, reconstruită. Proiectul urmează să fie implementat de Compania Naţională de Investiţii, iar acum se fac demersurile pentru preluarea investiţiei.