Unul dintre proiectele de investiții ale municipalității din programul dedicat Educației este construirea unei școli gimnaziale în cartierul Stupini. Proiectul a primit avizul Comisiei de Circulație în ședința de joi, acesta fiind unul dintre ultimele avize necesare finalizării Studiului de fezabilitate.
Pentru construirea acestei școli primăria a depus solicitare de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și a obținut punctajul necesar finanțării. Pe lângă școala din Stupini, programul mai cuprinde și eficientizarea energetică a Colegiului de Științe ale Naturii ”Emil Racoviță” și a Colegiului Tehnic Energetic „Remus Răduleț”, corpurile A și B, proiecte cu o valoare de peste 75 de milioane de lei.
„Va fi prima școală construită în acest cartier după zeci de ani, iar cei mici din Stupini vor putea merge la școală în cartierul lor. Școala va avea săli de clasă pentru cursurile primar și gimnazial, laboratoare, cabinete medicale, sală de sport, terenuri de fotbal, tenis, minibaschet, pistă de alergare, loc de joacă pentru cei mai mici. Parte din finanțare poate fi asigurată prin PNRR, mai ales că proiectul nostru pentru «Școli verzi» a obținut punctajul necesar pentru finanțare”, a precizat primarul Allen Coliban.
O clădire cu trei etaje și o sală de sport
Proiectul prevede construirea și dotarea unei școli gimnaziale cu program normal și a unei săli de sport, pe str. Bârsei, din cartierul Stupini, pentru maxim 1.256 de elevi ce va avea 43 săli de clasă și 8 laboratoare, din care două cu posibilitatea de a se utiliza ca săli de clasă.
Corpul școlii va avea un regim de înălțime P+3E+T. Parterul clădirii propuse va fi împărțit pe zone de funcționare: zona de școală și zona de bucătărie/tehnică.
De asemenea, va fi construită și o sală de sport, cu o capacitate de peste 700 de locuri, destinată uzului didactic, cu posibilitatea de utilizare publică în perioadele de vacanță sau la final de săptămână. Sala de sport va avea un regim de înălțime P+E.
Vor fi amenajate și săli after school, ce se vor folosi numai după școală, unde se vor realiza atât activități școlare, cât și activități extrașcolare.
În curtea exterioară se vor realiza:
-un teren de fotbal cu gazon natural;
-un teren de tenis de câmp din zgură;
-două terenuri de badminton;
-două terenuri de minibaschet, din tartan;
-o pistă de alergare cu 3 benzi, construită în jurul terenului de fotbal, realizată din tartan.
Până la sfârșitul acestei luni, proiectantul va trebui să depună studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici.