Este sărbătoare mare la Prejmer, unde a început Faschingul- „Sărbătoarea Clătitelor”, Ediția a – XVII-a.
„Clătite gustoase facem, la caravană și măști am lucrat ceva vreme, iar artiștii, dansatorii și fanfara sunt cu toții pregătiți. Doamnele și localnicii și-au scos din cufere, straiele de sărbătoare.Vă așteptăm cu voie bună și muuuulte clătite!”, au precizat organizatorii.
Cât costă clătitele
Gospodinele vor pregăti mii de clătite, umplute cu diverse ingredietnte. Cei care vor ajunge în acest weekend la festival, trebuie să știe că pentru o clătită vor scoate din buzunar 10 lei. Un mic costă 6 lei, iar pentru o porție de cartofi prăjiți vor achita 6 lei.
Evenimentul a început sâmbătă, 6 aprilie 2024, la ora 12.00, cu renumita Paradă.
Festivalul clătitelor a depăşit anul acesta, în mod oficial, graniţele judeţului Braşov, făcând parte, în premieră, din oferta unor agenţii de turism.
„În fiecare an am reuşit să creştem, în fiecare an am reuşit să aducem noutăţi, iar anul acesta am fost contactaţi de mai multe agenţii de turism (…) care vând excursii la Festivalul Clătitelor şi, din informaţii neoficiale, sunt 33 de autocare care vor aduce turişti din toată ţara”, a afirmat edilul din Prejmer.
Conform acestuia, pe lângă atracţia principală – care rămâne expoziţia de clătite cu vânzare – şi anul acesta turiştii vor putea asista la caravana de fashing, o tradiţie care are rolul de a alunga spiritele rele şi de a aduce primăvara.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, fostul primar al comunei, Todorică Şerban, a menţionat, la rândul său, că evenimentul s-a născut din „respectul arătat etnicilor germani cu care românii au convieţuit la Prejmer” şi că mulţi dintre saşii care au emigrat în Germania se întorc anual pentru a participa la această tradiţie.